UiO-ansatte svikter idrettslaget

Tusener har tilbud om å være med i UiOs eget bedriftsidrettslag. Men på medlemslistene står skarve 250 navn. - Det er for meg ganske gåtefullt, medgir styrets leder Tone Vold-Johansen, som nå tar opp kampen mot frafallet - og forfallet.

"Bedriftsidretten. Det sprekeste Universitetet i Oslo kan by deg på", lyder overskriften i idrettslagets lille informasjonsfolder. Men ikke mange UiO-ansatte lar seg sjarmere av sånt, idrettslaget sliter nå svært tungt med rekrutteringen.

- Friidrett har ikke lenger eget herrelag. Vi trenger en oppmann. Herrelaget i håndball har problemer med å stable eget lag på beina, volleyballaget likeså. Flere av gruppene er altså avhengig av eksterne personer for å kunne stille lag. Alle våre ti idrettsgrupper trenger sårt flere medlemmer fra UiO, forteller Vold-Johansen.

Må synliggjøre oss

- Jeg tror at mange ikke er klar over at universitetet har et eget idrettslag med aktiviteter i ulike idrettsgreiner og flere trimtiltak. For å snu utviklingen, er vi nå nødt til å synliggjøre oss og peke på de gode tilbudene vi har, understreker Vold-Johansen.
Hun forteller at idrettslaget nå jobber aktivt med å bedre rekrutteringen.

- Vi skal få en egen logo, det skal lages plakater som skal sendes ut til alle enheter, og vi vil være representert på stands når kurs for nytilsatte arrangeres. Dessuten ønsker vi oss en fadderordning der en person på hver enhet får ansvar for å informere nye tilsatte om Bedriftsidrettslaget. Målet er å fordoble medlemsmassen i løpet av 2003.

Vold-Johansen understreker at idrettslaget er til for "vanlige" mosjonister og at det sosiale fellesskapet står sentralt. - Det viktigste er ikke idretten i seg selv, men det å ha det gøy. UiO er en stor institusjon, og ved å være med i idrettslaget har en mulighet for å bli kjent med mennesker på tvers av enheter og fakulteter og bidra til følelsen av å utgjøre en enhet.

Er du med?

Jan Eivind Myhre, professor i historie:
- Ja, jeg er med i friidrettsgruppa, men aktiviteten begrenser seg til å delta i Holmenkollstafetten hvert år. Jeg er vanligvis den som drar i gang lag i klassen Veteran Bedriftidrettslag. Vi er en liten vennegjeng som trener fast sammen, og vi er med respekt å melde ganske gode. Hvorfor det ikke er flere med? Bedriftsidrett er farlig for folk over 50. En kan ødelegge knærne og pådra seg hjerteinfarkt. Det er enkelt og rimelig for universitetsansatte å trene på egen hånd. For 650 kroner i semesteret har vi tilgang til flotte trimfasiliteter i Domus Athletica og Blindernhallen.

Ragni Piene, professor i matematikk:

- Jeg har vært med aktivt helt siden tidlig på 1970-tallet og inntil for to-tre år siden. Jeg var med på å etablere håndballaget og har spilt mye. Også Holmenkollstafetten har jeg deltatt i i svært mange år. Men problemer med knærne har satt en stopper for disse aktivitetene. Jeg synes det er veldig leit at jeg ikke kan spille håndball lenger. Nå trener jeg på Domus Athletica eller i Idrettsbygningen her på Blindern. Jeg synes det er rart at en så stor arbeidsplass som UiO ikke klarer å rekruttere flere. Men det er slett ikke noe nytt. Med håndballen har det gått opp og ned i alle år. Folk vil heller trene der de bor. Lagidretter tar tid, og folk har for mye å gjøre.

Gunn von Trepka, sekretariatsleder:

- Nei, jeg er ikke med. Men jeg var aktiv i gamle dager, det vil si til for ca. ti år siden. Da spilte jeg volleyball. Nå trener jeg heller sammen med mannen min i vårt lokale treningssenter. Det at jeg ikke er med i Bedriftsidrettslaget, skyldes både alder og helse. Treningen må være tilpasset meg. Å spille volleyball med leddgikthender, er en dårlig idé. Men det var gøy så lenge det varte!

Bedriftsidrettslaget

Stiftet i 1970
Medlemsavgift:100 kroner i året
Har grupper i: badminton, bordtennis, bowling, fotball, friidrett, hockey, håndball, skyting, sykling og volleyball.

Emneord: Bedriftsidretten
Publisert 25. nov. 2002 15:12 - Sist endret 10. des. 2008 16:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere