- Studiereformen skal gi et kvalitetsløft ved UiO

- Hvor stort utbytte dere får av studiene, avhenger mye av hvor gode utdanningsopplegg og hvor godt læringsmiljø vi greier å skape. Men enda mer er opp til dere selv, sa rektor Arild Underdal i sin velkomsttale til de nye studentene ved Universitetet i Oslo på Universitetsplassen mandag. Han lovet at universitetet skal gjøre sin del av jobben bedre, står det i ei pressemelding fra UiO.

-Våre ansatte gjør en kraftinnsats for at kvalitetsreformen virkelig skal bli et kvalitetsløft, sa rektor Arild Underdal i velkomsttalen til de nye UiO-studentene.
Foto: Martin Toft

- Universitetet er i gang med en omfattende og krevende studiereform, som særlig vil merkes innenfor de såkalte allmennfagene. Viktige elementer er omlegging til ny gradsstruktur med kortere studietid i mange fag, etablering av nye studieprogrammer med fastere organisering, og bedre tilrettelegging for læring gjennom blant annet bruk av mer varierte undervisnings- og prøvingsformer, sa rektor Underdal. Han lovet en tettere oppfølging av den enkelte student, og et utvidet tilbud om utenlandsopphold som del av studiet.

- Våre ansatte gjør en kraftinnsats for at dette virkelig skal bli et kvalitetsløft. Men det de skaper ved sin innsats er muligheter som det er opp til dere å utnytte, poengterte rektor som oppfordret de nye studentene til å bruke de første dagene aktivt til å orientere seg og finne fotfeste i fellesskapet.

Rektor brukte sin tale til å tegne et institusjonelt portrett av universitetet og la sterk vekt på den nære koplingen mellom forskning og undervisning.

- At de fleste lærerne også er aktive forskere er den beste garantien dere kan få for at den kunnskap de formidler er den beste tilgjengelige kunnskap - at lærerne er a jour. Vi mener at grunnleggende innsikt i den vitenskapelige tenkemåten og forskningens arbeidsmetoder er viktig i nær sagt alle yrker som krever høyere utdanning - og også for å kunne orientere seg i samfunnslivet.

Rektor pekte på at fagkunnskap uten forståelse for sammenhenger og refleksjon over ansvaret som følger med kan lede helt galt av sted. Derfor krever Universitetet i Oslo at alle studenter skal bryne seg på sentrale etiske spørsmål. Derfor har UiO gjort etikk til ett av universitets tre satsingsområder, påpekte rektor Underdal.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold
Publisert 19. aug. 2002 12:39 - Sist endret 10. des. 2008 15:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere