UiO inngår samarbeidavtale med Johns Hopkins-universitetet i USA

De medisinske fakultetene ved det kjente Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA og Universitetet i Oslo har undertegnet en samarbeidsavtale som blant annet omfatter utveksling av forskere og studenter. Helseminister Dagfinn Høybraaten var til stede da avtalen ble signert.

- Det medisinske fakultet er spesielt interessert i utveksling av informasjon om utviklingen innen forskning på feltet funksjonell genomforskning, sier forskningsdekan Ole Petter Ottersen.
Foto: Martin Toft

- Dette er en av USA's fremste forskningsinstitusjoner innen medisin. Vi er spesielt interessert i utveksling av informasjon om utviklingen innen forskning på feltet funksjonell genomforskning, forteller forskningsdekan, professor Ole Petter Ottersen ved Det medisinske fakultet.

Dette er en av de store forskningssatsingene i Norge framover. Han tror at amerikanernes gevinst i dette forskningssamarbeidet er tilgang til norske biobanker og helseregistre. Norge har et meget oversiktlig system for å følge sykdomsforløp i familier. Dette systemet er internasjonalt ettertraktet.

- Det er forholdsvis uvanlig at et universitet som Johns Hopkins inngår slike avtaler, forteller Ottersen. Jostein Mykletun ved den norske ambassaden i Washington sier at avtalen er en anerkjennelse av UiO som en verdifull partner og at dette er et vitnesbyrd om at norsk medisinsk forskning står for en høy standard når det gjelder kvalitet, innovasjon og anvendelighet.

Avtalen omfatter utveksling av informasjon, felles forskning og samarbeid om forelesninger og symposier. Avtalen ble undertegnet etter et to dagers seminar i Washington der norsk medisinsk forskning presenterte seg for 150 fremtredende representanter for amerikansk forskning.

Emneord: Medisin, Forskning Av Helge Kjøllesdal
Publisert 4. juni 2002 14:09 - Sist endret 10. des. 2008 16:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere