Studentene vil videreføre revidert exphil

- Exphil og exfac er en viktig del av universitetsutdannelsen og må videreføres i ny innpakning, sier leder av Studentparlamentet i Oslo, Torstein Lindstad i ei pressemelding.

Torstein Lindstad er leiar for Studentparlamentet.
Foto: Martin Toft

Avklaringen om hvordan exphil/exfac skal integreres i den nye gradstrukturen ved Universitetet i Oslo avgjøres i slutten av februar. Studentparlamentet i Oslo vedtok tirsdag 29 januar høringsuttalelsen om hvordan det tradisjonsrike kurset bør omstruktureres og forbedres.

"Slik exphil fungerer i dag er kurset ikke verdig en plass ved Universitetet i Oslo. Studentparlamentet i Oslo krever bedre kvalitet på studiet som kjennetegner en akademisk utdannelse. Kvaliteten på undervisningen er for varierende, og oppfølgningen fra de vitenskapelig ansatte er langt fra god. Pensum er fragmentert og relasjonen til det faget man studerer lite synlig. "står det i høringsuttalelsen fra Studentparlamentet.

Studentparlamentet i Oslo mener exphil ikke lenger skal legges til første semester, men at fagmiljøene selv kan bestemme hvor det passer best i studieløpet.

Sluttkarakteren på exphil/exfac bør i fremtiden kun være
bestått/ikke bestått da nye undervisningsformer vil gjøre en rigid karaktersetting unødvendig. For å sikre bedre kontakt til faget man studerer vil Studentparlamentet i Oslo at hele exfac delen overlates til fagmiljøet, men at kollegiet legger noen premisser for hva innholdet skal
være.

Exphil-delen skal bestå av èn del vitenskapshistorie som alle studieløp må inneholde. I tillegg vil fagmiljøene selv kunne velge mellom et emne i kritisk tenkning og et i etikk. Filosofisk institutt skal stå for undervisningen i begge tilfeller, mener Studentparlamentet.

Emneord: Undervisning, Studentforhold
Publisert 30. jan. 2002 15:08 - Sist endret 10. des. 2008 15:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere