Paul Chaffey og Hilde Haugsgjerd i Kollegiet

Det akademiske kollegium ved Universitetet i Oslo hadde sitt første ordinære kollegiemøte i tirsdag denne uka. Da var også de eksterne representantene på plass: Paul Chaffey, tidligere SV-politiker, og sjefsredaktør i Dagsavisen, Hilde Haugsgjerd.

Redaktør Hilde Haugsgjerd er ny ekstern representant i Kollegiet (Foto: Dagsavisen)

Det nye styret som skal lede UiO de neste tre årene, består av 13 medlemmer, hvorav to som kommer utenfra institusjonen.

Kollegiets rådgivende organ, Kollgierådet, fremmet i høst forslag om Paul Chaffey, Hilde Haugsgjerd, tidligere stortingspolitiker for Venstre, Terje Johansen og informasjonssjef i Norsk Hydro, Tove Veierød som Kollegiets eksterne representanter for perioden 2002-2005. Veierød har sammen med advokat Borger A. Lenth, sittet i Kollegiet i de to foregående periodene, altså i seks år.

I følge lov om universitetet og høgskoler må Utdannings- og forskningsdepartementet velge blant UiOs og Oslo kommunes kandidater. Departementets valg falt som kjent på Chaffey og Haugsgjerd.

- Nødvendig med åpenhet

- Mitt oppdrag som ekstern representant i Kollegiet er å binde bånd mellom UiO og samfunnet omkring. Mine standpunkter vil ha basis i hva samfunnet forventer av universitetet, sier Hilde Haugsgjerd (49) til Uniforum.

Hun ser fram til å lære UiO bedre å kjenne.
- Jeg er glad for muligheten jeg nå har fått til å bli kjent med den store og spennende kunnskapsinstitusjonen som UiO er.

Haugsgjerd påpeker at UiO står overfor store utfordringer, blant annet med innføringen av ny studiereform.
- UiO har et godt utgangspunkt med sine mange og sterke fagmiljøer. Men institusjonen må lære seg å omstille seg raskere enn den har vært vant til. Det er en krevende prosess. Jeg tror god informasjoen og stor åpenhet internt på UiO er avgjørende for å skape den nødvendige tryggheten hos dem som blir berørt av omstillingen.

Første kvinne

Hilde Haugsgjerd overtok som sjefsredaktør i Dagsavisen etter Steinar Hansson for ett år siden. Hun ble dermed den første kvinnelige sjefsredaktøren i en riksdekkende dagsavis i Norge.

Haugsgjerd kom til Dagbladet i 1984 og har jobbet både som reporter og leder for ulike redaksjonelle avdelinger. Den tidligere RV-politikeren har arbeidet i Vårt Land og Klassekampen, og har vært informasjonssjef ved Rikshospitalet i to og et halvt år. Hun var leder av Dagbladets politiske avdeling da hun fikk tilbudet om sjefsredaktørstillingen i Dagsavisen, den sjuende i rekken etter Martin Tranmæl.

Haugsgjerd har vært student ved Universitetet i Oslo. Hun studerte juss og oppnådde etter sigende svært gode resultater. Likevel valgte hun å avbryte studiene til fordel for studier ved Journalisthøgskolen.

Fra SV til NHO

Paul Chaffey (36) er ingen ukjent størrelse i det politiske Norge. Han var bare 23 år da han i 1989 ble valgt inn på Stortinget som representant for Sosialistisk Venstreparti. Chaffey var aktiv i Sosialistisk ungdom (SU) fra 1980 og leder i SU fra 1988-1990. I sine to perioder på Stortinget satt han i utenrikskomiteen og i energi- og miljøkomiteen.

Da Chaffey for fem år siden sa farvel til politikken, gikk han til næringslivet. Etter noen år i blant annet Statoil, ble han 1. september i fjor ansatt som administrerende direktør i NHOs nystiftede landsforening for IKT- og kunnskapsbedrifter, Abelia.

Den nye representanten i Kollegiet, har flere verv. Blant annet er han styremedlem i Statoil Norge AS, Svenska Statoil AB, Amnesty Internationals norske seksjon og Likestillingssenteret. Chaffey har for øvrig vært på Blindern før: Han har statsvitenskap og historie fra UiO.

Emneord: Kollegievalet 2001 Av Trine Nickelsen
Publisert 16. jan. 2002 14:48 - Sist endret 10. des. 2008 15:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere