Da lærerne inntok campus

Den 3. januar kom de i trofaste horder til Universitetet i Oslo - landets største lærerutdanningsinstitusjon. Mer eller mindre sultne på faglig påfyll og inspirasjon fikk lærerne å smake fra universitetets store og mangfoldige akademiske matfat.

Faglig-pedagogisk dag ble i år arrangert for 17. gang.

- Vi fikk besøk av svært mange lærere, men kan likevel registrere en viss nedgang sammenliknet med i fjor, sier Vigdis Johansen ved UNIVETT. - Dette har imidlertid en enkel årsak: Mange skoler satte nemlig 3. januar som ordinær skoledag. En tabbe! En del skoler omgjorde dette, men ikke alle. Lærere fra flere skoler ringte oss og var fortvilte over at de ikke kunne komme. For lærerne vil nemlig til UiO: Alle tilbakemeldinger vi får fra lærerne, går på at de synes det er fantastisk fint å kunne sitte på den andre siden av kateteret og få faglig påfyll og inspirasjon, forteller Johansen.

Mange av forelesningene var svært populære, ikke minst forelesningsrekken på HF: "Et bilde av mangfoldet ved latinfaget og den latinpåvirkede kulturen ...". Lærerne fra en skole som ikke har for vane å undervise i latin, strømmet på i slike mengder at forelesningene måtte flyttes til et større auditorium.

MN-fakultetet hadde en forelesningsrekke i tilknytning til Niels Henrik Abel-jubileet 1802 - 2002 som også trakk godt med folk. Neste år går arrangementet av stabelen fredag 3. januar.

Emneord: Undervisning Av Trine Nickelsen
Publisert 24. jan. 2002 14:06 - Sist endret 10. des. 2008 14:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere