September - Side 2

Publisert 5. sep. 2001 09:12

- Målet vårt med den problembaserte læringa på medisin er sjølvsagt å utdanna betre legar. Det seier fødselshjelparen til den nye studieplanen på Det medisinske fakultetet, professor Per Brodal. Denne veka blei den nye studieplanen heidra med UiOs pris for godt læringsmiljø for 2001. Prisen er på 250 000 kroner.

Publisert 5. sep. 2001 08:59

UNESCO kaller det eksemplarisk markedsføring på Internett. En amerikansk nettjeneste har anbefalt at nettsidene benyttes i det amerikanske skoleverket. NRK, BBC og Discovery Channel er flittige brukere av dem. Det er tusener andre også: elever, studenter, forskere og nettsurfere av ymse slag. Mange har forstått at Paleontologisk og Zoologisk museums Internett-sider er noe helt for seg selv. Det har Universitetet i Oslo også - som nå har tildelt opphavsmennene årets formidlingspris.

Publisert 4. sep. 2001 14:44

- Dei kinesiske styresmaktene vil gi publikum utvida rett til innsyn i offentlege dokument. Grunnen er at dei vil hindra korrupsjon og samtidig innfri eit av vilkåra for å bli med i Verdas handelsorganisasjon (WTO). Det seier den kinesiske jusprofessoren Zhou Hanhua som nyleg var på besøk ved Institutt for menneskerettar ved UiO.

Publisert 3. sep. 2001 13:11

Årets forskningspris ved Universitetet i Oslo tildeles professor Stig Johansson, Institutt for britiske og amerikanske studier. Universitetet i Oslos pris for godt læringsmiljø går i år til Det medisinske fakultet for den nye studieplanen ved grunnstudiet i medisin - Oslo 96. Årets formidlingspris ved UiO tildeles førstekonservatorene Jørn Hurum, Hans Arne Nakrem og Geir Søli ved Universitetets naturhistoriske museer og Botanisk hage. Prisene ble delt ut under universitetets årsfest i Aulaen mandag 3. september.

Publisert 3. sep. 2001 12:47

Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo hedrer i dag forfatteren Ingvar Ambjørnsen med årets Jonas-pris. Det er skuespiller Per Chr Ellefsen som tar imot prisen.