Vin til påske

Foto: Grethe Tidemann

Fredag 6. april myldret universitetsområdet av studenter bærende på store hvite pappesker. Og snart spredte ryktet seg; flere ansatte i administrasjonsbygningen ble observert i fult firsprang nedover Blindernveien. Her delte firmaet Stig og Stein Idélaboratorium nemlig ut 400 vinmaskiner helt gratis til studenter og andre forbipasserende. Ferdig vin på 24 timer lød det fra høytaleren, og gavene ble godt mottatt. Det var ikke mange som takket nei.

- Er ikke dette et brudd på loven om forbud mot alkoholreklame? spurte vi, etter først å ha sikret oss et eksemplar selvfølgelig, for her gikk eskene fort unna. - Slett ikke, svarte Henrik Aase, daglig leder i Stig og Stein . - Vi deler ut maskiner, ikke alkohol, og de kan like gjerne brukes til å lage alkoholfri vin. Det er bare å la være å tilsette gjær, forsikret han oss.

- Hvorfor gjør dere dette da?Aase kunne fortelle at hans firma ville teste hvorvidt maskinene også kan brukes til andre ting enn å lage vin. - Fabrikanten tilbød oss å kjøpe 500 maskiner, men da vi ikke trengte mer enn hundre, bestemte vi oss for å gi resten til studentene. - Ren veldedighet med andre ord? - Absolutt, svarte Aase og oppmuntret et ung par til å ta en maskin hver.

- Vin på 24 timer. Smaker det noe godt? - Ingen idé, vi har ikke prøvd, sa Aase .

Av Grethe Tidemann
Publisert 9. apr. 2001 15:13 - Sist endra 10. des. 2008 16:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere