DEBATT: Åsheim kommer med udokumenterte påstander

Jeg har aldri skrevet eller sagt at Fakultetsstyret har bestemt at dekanen skal være tannlege, men at dekanen bør være tannlege, skriver dekankandidat Tiril Willumsen på odontologi i et svar til motkandidat Hans-Christian Åsheim.

En kvinne med briller står framfor et naturlandskap

FRONTET HVA VI STÅR FOR: Vi har derfor i valgkampen frontet hva vi står for og ønsker ikke å falle for fristelsen til å gå inn i en polemikk hvor vi karakteriserer vår motpart, skriver dekankandidat Tiril Willumsen på odontologi i et svar til motkandidat Hans-Christian Åsheim.

Foto: Ingar Storfjell/UiO

Hans-Christian Åsheim kommer i et debattinnlegg med en rekke udokumenterte og uriktige påstander om vårt dekanat og meg som leder.

Mitt team har et gjennomarbeidet og godt valgprogram og er svært erfarent og kompetent og det best kvalifiserte dekanatteamet. Åsheim hviler seg på sitt teams odontologiske kompetanse, men uten nevneverdig erfaring fra klinikkdrift.

Jeg har aldri skrevet eller sagt at Fakultetsstyret har bestemt at dekanen skal være tannlege, men at dekanen bør være tannlege.

Foruten å være tannlege har jeg den kompetansen som kreves for å bli dekan ved det odontologiske fakultet og i tillegg har jeg med meg tannlegene Hans Jacob Rønold med lang erfaring fra fakultetets styrende organer, Jan Eirik Ellingsen leder av Norges største universitetstannklinikk, Amer Sehic som har vært prodekan og fungert som dekan i flere perioder, og forsker Janne Reseland som leder IKO`s forskningslaboratorium i tillegg til flere store prosjekter finansiert av NFR og EU.

Vi har derfor i valgkampen frontet hva vi står for og ønsker ikke å falle for fristelsen til å gå inn i en polemikk hvor vi karakteriserer vår motpart, men vi forundres over hvordan Åsheim udokumentert hevder sin egen kvalitet som leder, økonom og miljøskaper.

 

Emneord: Dekanvalg, Odontologi Av Tiril Willumsen, tannlege, professor og dekankandidat OD
Publisert 13. okt. 2020 11:37 - Sist endra 16. okt. 2020 10:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere