To personer koronasmittet på UiO sist uke

En student og en renholder ved UiO er smittet av koronaviruset. Det melder UiO. Begge er nå i isolasjon. 

En brakke med et banner som forteller om en testestasjon for covid-19

TESTSTASJON: I denne brakka på Blindern kan alle studenter og ansatte i UiO og SiO som føler at de har symptomer på korona, teste seg. Den siste uka er det påvist smitte hos en student og en ansatt på UiO. 

Foto: Martin Toft

UiO har fått informasjon om at en student ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er bekreftet smittet med COVID-19., skriver UiO i en pressemelding

Smittesporingsteamet har kontaktet alle studenter som har vært i kontakt med den smittede og som de har vurdert må settes i karantene. Det er vurdert at dette smittetilfellet ikke vil få konsekvenser for undervisning eller arbeid ved instituttet, går det fram av pressemeldingen. 

Det var mandag for en uke siden Uniforum kunne fortelle at tusen personer hadde koronatestet seg i teststasjonen på Blindern. To av de tusen hadde testet positivt. Begge var studenter. 

• Les i Uniforum: Over tusen er koronatestet på Blindern

Renholder på Øvre Blindern smittet

UiO har også mottatt beskjed om at en renholder på Øvre Blindern er bekreftet smittet med COVID-19. Vedkommende gikk hjem på bakgrunn av symptomer og varslet ledelse. Det er sendt informasjon til berørte rundt vedkommende om at de eventuelt vil høre fra smittesporingsteam dersom de vurderer at berørte har blitt eksponert for smitte fra vedkommende. Arealer knyttet til den ansattes arbeidsområde ble umiddelbart rengjort ved varsel om symptomer.

For å minimere risiko for smittespredning har UiO kontaktet alle renholderne i det berørte renholdsområdet og informert dem om at de ikke kan komme tilbake på jobb før de er testet og har mottatt resultat.

God beredskap

Fungerende avdelingsdirektør for HMS og beredskap Johan Løberg Tofte opplyser at universitetet ikke har  en totaloversikt over antall koronasmittede, men har god beredskap for å håndtere tilfeller der det er behov for informasjon og tiltak for å forebygge smittespredning.

- På en så stor institusjon som UiO vil det være smitte og vi er opptatt av å sette i gang tiltak for å forhindre smitteutbrudd. Det kan være tilfeller der ansatte og studenter er smittet og ikke har oppholdt seg på UiO og da vil det ikke være naturlig med tiltak. Vi samarbeider godt med smittesporingsteamene i bydelene, som varsler oss ved tilfeller der eventuelle studenter eller ansatte har oppholdt seg på campus i perioden de har vært smittsomme, sier Løberg Tofte i pressemeldingen. 

Emneord: Koronaviruset, Koronavirus, Arbeidsforhold
Publisert 31. aug. 2020 22:39 - Sist endra 31. aug. 2020 22:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere