Korona: UiO låner ut ansatte til Oslo universitetssykehus

Det medisinske fakultet ved UiO har underskrevet en avtale med Oslo universitetssykehus om å låne ut ansatte til sykehusets håndtering av koronaepidemien. Det opplyser medisindekan Ivar Prydz Gladhaug. 

Et oversiktsbilde av alle sykehusbygningene på Ullevål

LÅNER UT ANSATTE: UiO låner ut ansatte fra Det medisinske fakultet til Oslo universitetssykehus for å bistå sykehuset under arbeidet med å håndtere koronaepidemien.  Bildet viser sykehusområdet på Ullevål. (Arkivfoto)

Foto: Artur Sand UiO
 
Arbeidet med å hindre spredning av smitte fra koronaviruset har ført til ekstra mange nye arbeidsoppgaver for Oslo universitetssykehus. Derfor har Det medisinske fakultetet på UiO nå underskrevet en avtale med Oslo universitetsykehuset.
 
I følge en melding Uniforum har fått fra kommunikasjonsleder Kaja Haldorsen skjer dette på grunn av den ekstraordinære situasjonen ved Oslo universitetssykehus (OUS) i forbindelse med utbrudd og spredning av korona-virus i Norge. I meldingen går det fram at sykehuset  "vil ha behov for rask tilknytning til kvalifiserte ansatte hos andre aktører. Dette gjelder spesielt berørte fagområder innen diagnostisering og pasientbehandling, herunder blant annet testing og analyse av korona-prøver.

"Allerede har folk meldt seg til tjeneste"

Dekan Ivar Prydz Gladhaug  synest det er fint at de ansatte på fakultetet kan hjelpe sykehuset i denne krisen.  
"Det er flott at våre ansatte nå kan hjelpe sykehuset med å takle koronaepidemien. Allerede har folk meldt seg til tjeneste.​Siden mange av våre ansatte har medisinsk bakgrunn er det naturlig at vi stiller opp for sykehuset nå. Jeg er også stolt over flere av våre ansatte som i flere uker har kommunisert forskning om virus og korona til befolkningen gjennom mediene", heter det i budskapet fra medisindekanen. 

UiO ber ansatte i utlandet om å komme hjem

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen har i dag også send en epost og en sms til alle ansatte ved UiO. Allle som nå oppholder seg i utlandet bes nå om å komme hjem så raskt som mulig. Han ber dem straks ta kontakt med flyselskapet, reiseselskapet og forsikringsselskapet sitt. Arne Benjaminsen begrunner budskapet ved å vise til en melding som Utenriksdepartementet har sendt ut i dag.  Universitetsdirektøren ber også de som er i utlandet om å ta direkte kontakt med Utenriksdepartementets  operative senter

Også utveklsingsstudenter bes komme hjem

I en melding som er lagt ut på UiOs nettsider  vurderer universitetet det slik  at dette også omfatter utvekslingsstudenter som har et midlertidig opphold i forbindelse med studier. Utvekslingsstudenter oppfordres å returnere til Norge.

Når studenter ankommer Norge ber vi dem ta kontakt med UiO for å avklare videre studieløp.

– Det er mange spørsmål vi må avklare med studentene. Ved retur til UiO ber vi dem om å kontakte sitt fakultet for spørsmål om tilrettelegging av sitt studie, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen i meldingen. 

 

Jus koordinerer digital undervisning

Det juridiske fakultet har på grunn av tiltakene mot koronaepidemien nå tatt ekstraordinære grep for å få digitalisert all undervisning. Det går fram av en melding fakultetet har lagt ut på sine egne nettsider.

For å koordinere innsatsen, besluttet beredskapsledelsen på fakultetet  pår fredag å oppnevne førsteamanuensis Stian Øby Johansen til fagansvarlig for digital undervisning.

– Så langt jeg kan bedømme har vårt fakultet et godt utgangspunkt for å håndtere situasjonen. Vi har i flere semestre gjort så og si alle forelesninger tilgjengelig som podcast for studentene, og vi har akkurat flyttet inn i Domus Juridica som har godt utstyrte undervisningsrom slik at lærerne kan undervise digitalt uten studenter til stede, sier dekan Ragnhild Hennum i en sak på nettsidene til Det juridiske fakultet. 

Uniforum vil komme med oppdaterte opplysninger straks det skjer noe nytt. 
Les også informasjon om koronaviruset på UiOs nettsider
 
(Oppdatert søndag 15. mars kl. 14.26 med UiOs oppfordring til utvekslingsstudenter om å komme hjem.)
 
 
Emneord: Koronavirus Av Martin Toft
Publisert 14. mars 2020 16:15 - Sist endra 15. mars 2020 14:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere