Irene Sandlie: Oppdatert personalpolitikk er på vei

UiO har fjernet opplysningen om at det innvilges velferdspermisjon med lønn for koronastengte skoler og barnehager. Foreløpig er det uklart hva UiO-foreldre skal gjøre om sykt barn-kvoten er tom.

MÅ KOORDINERES: – Det er flere andre instanser vi må koordinere mot og vente på avklaring fra, forklarer personaldirektør Irene Sandlie.

Foto: Ola Sæther

Ved koronastengte skoler og barnehager innvilger UiO velferdspermisjon med lønn, sto det på UiOs spørsmål og svar om korona-side da den første gang ble opprettet 6. mars. Punktet viste til hovedtariffavtalen i staten (se faktaboks).

Nå som stengte skoler og barnehager er et faktum, er opplysningen borte.

Dette sier hovedtariffavtalen:
§ 22 Velferdspermisjoner
Når viktige velferds- og omsorgsgrunner foreligger, kan en arbeidstaker tilstås velferdspermisjon med lønn i inntil 12 arbeidsdager. Dersom arbeidstakeren selv ønsker og tjenesten tillater det, kan arbeidsgiver samtykke i fleksibelt uttak av permisjonsdagene.

Samme bestemmelse gjelder både for Akademikerne og LO/Unio/YS hovedtariffavtaler med staten.

Hva om sykt-barn-kvoten er brukt opp?

Regjeringen gjorde det klart i går at sykt barn-kvoten kan benyttes ved stengte skoler og barnehager. Foreløpig er denne kvoten på ti dager i året for ett og to barn og femten dager for tre eller flere barn. Statsmininster Erna Solberg sa på en pressekonferanse i går at kvoten vil bli utvidet, men kom ikke med noen antydning om hvor mange ekstra dager det er snakk om.

Halvveis ut i mars har mange foreldre kanskje allerede vært hjemme i flere dager med syke barn. Uniforum har spurt UiO om velferdspermisjon med lønn da kan være et alternativ for UiO-ansatte de to ukene skolene og barnehagene foreløpig er stengt. Vi har også spurt om det ikke er uheldig først å opplyse om at det gis velferdspermisjon med lønn, for så å slette opplysningen uten forklaring.*

Kommer med mer informasjon mandag

For øyeblikket kan personaldirektør Irene Sandlie ikke besvare Uniforums spørsmål. Men trolig vil flere svar kunne gis over helgen. Via pressevakten formidler Sandlie følgende:

«På grunn av den ekstraordinære situasjonen har vi ikke mulighet til å besvare denne i detalj nå. Det er flere andre instanser vi må koordinere mot og vente på avklaring fra. Vi jobber gjennom helgen med å oppdatere retningslinjene for personalpolitikk, og vil komme med mer informasjon på mandag. UiO endrer ikke de retningslinjene som følger av lovverket.»

* Kort tid før denne saken ble publisert, har UiO oppdatert korona-siden med en formulering tilsvarende Irene Sandlies svar i denne saken.
 

Av Helene Lindqvist
Publisert 13. mars 2020 15:26 - Sist endra 13. mars 2020 17:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere