Korona: UiO stenger museene

Vikingskipshuset, Historisk museum og museene i Botanisk hage på Tøyen stenger i dag dørene for publikum som et tiltak for å hindre koronasmitte. 

BAK STENGTE DØRER: Vikingskipshuset på Bygdøy er det mest besøkte av museene til Universitetet i Oslo.

Foto: pressebilde KHM

Kulturhistorisk museum og Naturhistorisk museum har i dag vedtatt å stenge museene for å begrense spredning av koronasmitte.

– Vi følger UiOs retningslinjer, og vi vil i første omgang holde stengt for publikum fram til 14. april, opplyser assisterende museumsdirektør på Kulturhistorisk museum Karl Kallhovd.

Museet omfatter Historisk museum og Vikingskipshuset på Bygdøy. Vikingskipshuset, som hadde over 500 000 besøkende i 2019 er en viktig inntektskilde for museet. Hvordan stengningen vil påvirke museet økonomisk, mener Kallhovd det er for tidlig å svare på.

– Nå er det helse vi må være opptatt av, understreker han.

Også Naturhistorisk museum stenger i dag dørene for publikum.

Hvor lenge veksthusene og de to museene Geologisk og Zoologisk museum vil holde stengt, vil kommunikasjonsdirektør Karenina Kriszat foreløpig ikke svare på.

– Vi avventer utviklingen og retningslinjene som kommer fra universitetsledelsen, sier hun.

Fredag 13. januar får Uniforum melding fra Karenina Kriszat om at også Botanisk hage har stengt portene. Fra før er alle bygningene i Naturhistorisk museum stengt. Både Vikingskipshuset og Historisk museum stengte dørene  allerede i går. 

(Oppdatert 13. mars kl 13.00  med opplysningen om at Botanisk hage har stengt portene)

UVISST HVOR LENGE MUSEENE VIL HOLDE STENGT: Naturhistorisk museum stenger i dag dørene til Geologisk og Zoologisk museeum. Stengningen omfatter også veksthusene i Botanisk hage. Foto: Per E. Aas NHM/UIO

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 12. mars 2020 10:57 - Sist endra 13. mars 2020 13:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere