Ingvild Myhre ny styreleder for Forskningsrådet

Selvstendig næringsdrivende Ingvild Myhre, Oslo er i statsråd i dag oppnevnt som ny leder for hovedstyret til Norges forskningsråd, mens rektor Jarle Aarbakke ved Universitetet i Tromsø er oppnevnt som ny nestleder, melder Kunnskapsdepartementet.

Ingvild Myhre er sivilingeniør og har lang erfaring blant annet som leder i flere forskningsintensive bedrifter. Hun har videre solid erfaring som styreleder i offentlige og private virksomheter.

Tidligere NAV-direktør og UiO-direktør Tor Saglie er også oppnevnt som nytt medlem.

De øvrige medlemmene i det nye hovedstyret er:

• Prorektor for forskning ved NTNU Kari Melby (leder for divisjonsstyret for fag- og disiplinutvikling, og utviklingen av forskningssystemet)

• Administrerende direktør i HSH Vibeke Hammer Madsen (leder for divisjonsstyret for forskning og innovasjon i og for næringslivet)

• Prosjektleder ved Universitetet i Oslo Tor Saglie (leder for divisjonsstyret for velferdssamfunnets utfordringer knyttet til områdene helse, velferd og utdanning)

• Direktør i Kongsberg Gruppen ASA Sverre Gotaas (leder for divisjonsstyret for globale utfordringer knyttet til områdene energi, miljø og klima)

• Direktør i Vestlandsforskning Agnes Landstad

• Professor ved Norges Handelshøyskole Jarle Møen

• Konsernsjef i Nofima AS Øyvind Fylling-Jensen


Direktør i IRIS Anna Aabø er oppnevnt som 1. varamedlem og rektor ved Høgskolen i Nord-Trøndelag Knut Arne Hovdal som 2. varamedlem.

Kari Melby og Vibeke Hammer Madsen har sittet i hovedstyret tidligere. De øvrige medlemmene og varamedlemmene er nye i hovedstyret.

 

Emneord: Forskningspolitikk
Publisert 17. des. 2010 13:20 - Sist endret 17. des. 2010 13:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere