Prestisjetung pris til norsk teolog

Filosof og teolog Marius Timmann Mjaaland mottar denne uken den prestisjetunge John Templeton Award for sitt arbeid med Søren Kierkegaard og Jacques Derrida. Prisen er på 20 000 dollar.

John Templeton Award for Theological Promise 2009 deles ut av forskningssenteret FIIT og John Templeton Foundation ved Universitetet i Heidelberg den 22. mai 2009.

Marius Timmann Mjaaland får prisen for sin internasjonalt anerkjente bok Autopsia (de Gruyter 2008), der han diskuterer metodiske spørsmål knyttet til Kierkegaards og Derridas filosofi, med utgangspunkt i deres intensive beskjeftigelse med døden som klassisk og eksistensielt filosofisk problem. Mjaaland tar i lys av dette opp spørsmål knyttet til selv og annethet, galskap og rasjonalitet, tro og uvisshet . og viser at begge forblir avhengige av Hegel i sin tenkning, til tross for at de lykkes i å bryte opp den hegelske metode og rasjonalitet innenfra.

John Templeton Award deles hvert år ut til 12 yngre forskere i fagfelt knyttet til filosofi, etikk, religion og teologi etter vurdering av et internasjonalt panel fra alle kontinenter. Mjaaland er i år den eneste fra Skandinavia som får prisen, med den begrunnelse at det dreier seg om et verk av internasjonal betydning for sitt felt. Mjaaland er i dag NFR-finansiert forsker ved Det teologiske fakultet (UiO) og leder av Nordic Society for Philosophy of Religion.
 

Publisert 18. mai 2009 13:02 - Sist endret 18. mai 2009 14:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere