Tiltakspakke må satse på utdanning

Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund mener det er viktig at tiltakspakken regjeringen planlegger å legge frem 26. januar har et klart studentfokus. - En satsing på høyere utdanning må være en helt sentral del av enhver økonomisk tiltakspakke. sier Øistein Svelle, leder av StL og Ingvild Reymert, leder av NSU i ei pressemelding.

PAKKE TIL HØYERE UTDANNING: Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund ønsker at tiltakspakkens skal gå til høyere utdanning.

Foto: Martin Toft

Også etter høstens løft i studentboligbyggingen er det fortsatt et stort behov for studentboliger, og norske universiteter og høyskoler har et vedlikeholdsbehov i milliardklassen. - Pakken må inneholde tiltak for å bygge flere studentboliger og ikke minst pusse opp de mange slitne universitets- og høyskolebyggen, uttaler Reymert og Svelle.

 

Tidligere har nedgangstider også medført store økninger i studenttallet i Norge, og i et intervju med Aftenposten i romjulen signaliserte Tora Aasland at nettopp dette var aktuelt også i denne omgangen. De to studentlederne understreker derfor behovet for at en slik økning må skje på en måte som sikrer at det ikke går utover utdanningskvaliteten.

 

- Økt arbeidsledighet vil føre til økt antall studenter. Sektoren er allerede sultefôret på økonomiske midler, og det er fullstendig avgjørende å styrke bevilgningene for å kunne gi de nye studentene et fullgodt studietilbud, avslutter studentlederne.

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 15. jan. 2009 14:44 - Sist endret 15. jan. 2009 14:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere