Teologi tar avstand fra ansettelse av ex-domprost

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo stiller seg ikke bak Kultur- og kirkedepartementets ansettelse av en tidligere domprost ved Det praktisk-teologiske seminar. Domprosten gikk i sin tid av som prest på grunn av misbruk av sin rolle som sjelesørger. Fakultetet, som utdanner prester til Den norske kirke, frykter at ansettelsen vil gi feil signaler, står det i ei pressemelding fra UiO.

FEIL SIGNALER: - Det gir feil signaler for dem som har vært part i denne saken, og for holdningen til misbruk av rollen som sjelesørger, sier dekan Trygve Wyller om ansettelsen av ex-domprost.
Foto: Ola Sæther

- Det gir feil signaler for dem som har vært part i denne saken, og for holdningen til misbruk av rollen som sjelesørger, sier dekan Trygve Wyller. Han mener det må være nulltoleranse for feilsteg i slike roller.

Wyller legger vekt på at det ikke er Universitetet i Oslo og Det teologiske fakultet som står bak denne ansettelsen, men Kultur- og kirkedepartementet.

Det praktisk-teologiske seminar, hvor den tidligere domprosten nå er ansatt, er en selvstendig institusjon under Kultur- og kirkedepartementet og derfor ikke en del av fakultetet, selv om man samarbeider om presteutdannelsen.

Juridisk er saken mot den tidligere domprosten henlagt med begrunnelse i at intet straffbart forhold er bevist.

Da Kirkedepartementet tidligere i høst ansatte vedkommende i en stilling som seniorrådgiver, ønsket man at han skulle arbeide ved Det praktisk-teologiske seminar i en mellomperiode før han gikk inn i stillingen i departementet. Ledelsen ved Det teologiske fakultet frarådet planene om ansettelsen av den tidligere domprosten, men ble ikke hørt.

Emneord: Fakultetene, Teologi
Publisert 7. des. 2007 10:12 - Sist endret 10. des. 2008 15:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere