Fredsprisvinnere møter norske klimaforskere

Klimaendringer, konflikt og mulige løsninger står i fokus når norske forskere møter fredsprisvinnerne Al Gore og Rajendra Pachauri i Gamle festsal, Domus Academica, tirsdag 11. desember klokka 17.15. Møtet blir overført på direkten av NRK Fjernsynet, melder Cicero som arrangerer møtet i samarbeid med Universitetet i Oslo, Miljøverndepartementet, Statens forurensingstilsyn og CIENS (Forskningssenter for miljø og samfunn).

FREDSPRISVINNER: Rajendra K. Pauchari leder FNs klimapanel (IPCC) som deler årets fredspris med Al Gore. Bildet er fra Paucharis besøk på UiO i 2006.
Foto: Martin Toft

Statssekretær Heidi Sørensen i Miljøverndepartementet vil åpne møtet mellom norske klimaforskere og fredsprisvinnerne Al Gore og Rajendra Pauchari.

Senere vil Bert Metz, leder av IPCCs arbeidsgruppe III om vitenskapelige løsninger på klimaproblemet holde et innlegg, før UiO-professor Dag O. Hessen slipper til med et innlegg om klimaendringer og etikk.

Deretter blir det en samtale om klimaendringer, sikkerhet og løsninger mellom fredsprisvinnerne Al Gore og Rajendra Pachauri,lederen for FNs klimapanel og de norske hovedforfatterne av IPCC- rapporten Karen O'Brien og Knut H. Alfsen.

Emneord: Miljøforskning, Internasjonalisering
Publisert 10. des. 2007 09:43 - Sist endret 10. des. 2008 15:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere