Tysk selskap gir 14 millioner til norsk forskning

Det tyske energikonsernet E.ON Ruhrgas gir 14 millioner kroner til norsk-tysk forskningssamarbeid. De 14 millionene markerer 30-årsdagen for selskapet Ruhrgas' første kjøp av norsk gass, og kommer på toppen av om lag 90 millioner kroner som selskapet tidligere har gitt til stipend og annet forskningssamarbeid, melder Forskningsrådet.

14 MILLIONER: Norske forskere og studenter får 14 millioner kroner i stipendpenger fra E.ON Ruhrgas. Pengene kan de bruke på studieopphold f. eks. ved Humboldt-universitetet i Berlin.
Foto: Ola Sæther

Siden 1984 har over 1400 norske studenter og forskere kunnet reise til tyske forskningsinstitusjoner for studie- og forskningsopphold. Samarbeidet startet på en tid da de økonomiske forbindelsene mellom Norge og Tyskland vokste sterkt, samtidig som tallet på norske studenter i Tyskland sank dramatisk.

E.ON Ruhrgas-programmene tar sikte på å gi norske studenter og forskere faglig erfaring fra nettverk i Tyskland, som i dag er en av Norges viktigste politiske og økonomiske partnere. Samarbeidsprogrammet omfatter økonomi, statsvitenskap og rettsvitenskap og gjelder frem til 2011. Norges forskningsråd administrerer ordningen i samarbeid med Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft, skriver Forskningsrådet i ei pressemelding.

Emneord: Tyskland, Forskningssamarbeid, Internasjonalisering
Publisert 29. nov. 2007 11:31 - Sist endret 10. des. 2008 15:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere