Intet nytt om Veterinærhøgskolen

Avgjørelsen om framtidig organisering og lokalisering av Norges veterinærhøgskole var ventet å være del av forslaget til statsbudsjett for 2008. Slik gikk det ikke. - En håpløs beskjed, vi hadde ventet å få svar i dag, sier en skuffet rektor Lars Moe.

- Vi er 470 ansatte ved Veterinærhøgskolen som er skuffet i dag over at regjeringen ikke har holdt hva den har lovet, sier rektor Lars Moe til Uniforum.
Foto: Ola Sæther

- Saken er allerede utredet til fulle, og vi ble lovet at beslutningen skulle komme etter at den uavhengige Dovre-rapporten var klar. Den har vært klar siden i vår. Vi er 470 ansatte ved Veterinærhøgskolen som er både overrasket og skuffet i dag over at regjeringen ikke har holdt hva den har lovet, sier rektor Lars Moe.

UiO ønsker sammenslåing

- En sammenslåing vil være en god løsning både for Norge, Veterinærhøgskolen og for UiO, sa UiO-rektor Geir Ellingsrud til Uniforum i september. Da hadde et samlet universitetsstyre akkurat vedtatt å gå inn for å slå Veterinærhøgskolen sammen med Universitetet i Oslo.

Å slås sammen med Universitetet i Oslo har også vært ledelsen ved Veterinærhøgskolens ønske. Det andre hovedalternativet har vært å bli slått sammen med Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås.

- Men i dag er det viktigste for oss at vi må ha en beslutning. Dersom regjeringen vil flytte skolen, så er det nest best, sier Moe. Han er svært bekymret for klinikkvirksomheten og smittesituasjonen ved skolen. Flere av skolens bygninger har et sterkt moderniseringsbehov, som forblir ubehandlet til regjeringens avgjørelse er klar.

Rød, blå og grønn uenighet

- Vi antar at fraværet av en beslutning skyldes en politisk uenighet blant statsrådene, spekulerer Moe, som tror det "blå" departementet (FKD) og det "røde" departementet (HOD) og fagdepartementet (KD) støtter en sammenslåing med UiO, mens det grønne departementet (LMD) ønsker flytting til Ås.
- De må heve blikket, og se på hva Norge er tjent med på lang sikt. Og det er ikke å utsette denne saken noe mer, fastslår rektoren.

- Denne saken er stor, kompleks og krevende, var kunnskapsminister Djupedals kommentar til den manglende avgjørelsen under dagens pressekonferanse i Kunnskapsdepartementet.

Emneord: Zoologi, Universitetspolitikk, Fakultetene, Bioteknologi Av Helene Lindqvist
Publisert 5. okt. 2007 16:39 - Sist endret 10. des. 2008 15:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere