Internasjonal seier for UiO-kor

Det norske koret Schola Cantorum gikk av med seieren i en internasjonal korkonkurranse i Tyskland søndag kveld. Schola Cantorum er et kammerkor tilknyttet Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

BESTE KOR: UiOs Schola Cantorum ble beste koret under en internasjonal korkonkurranse i Tyskland. (Foto: Schola Cantorum)

NRKs kandidat i det internasjonale kormesterskapet "Let the peoples sing" gikk søndag 14. oktober hen og vant Den europeiske kringkastingsunionens (EBU) korkonkurranse. Schola Cantorum vant klassen for voksenkor under den internasjonale korkonkurransen i Wuppertal i Tyskland. De ble også av en enstemmig jury kåret til det beste koret i hele konkurransen og fikk den gjeveste prisen, "The Silver Rose Bowl", som er en vandrepokal.

- Dette var kjempegøy. Det er god reklame for Universitetet i Oslo, som kan være stolt av sine mange kor, sier dirigenten for Schola Cantorum, Tone Bianca Dahl. Det blanda koret har eksistert siden 1964.

NRK melder at nivået var veldig høyt i år og at det norske koret slo knockout på et finsk kor, som var sett på som den heteste kandidaten i voksenklassen. Konkurransen ble sendt over hele verden på radio, og sendingen gikk direkte på P2. Konkurransen er blitt arrangert av EBU annethvert år siden 1966.

Neste gang konkurransen arrangeres, skal NRK stå som arrangør for den verdensomspennende korkonkurransen. Det skjer i 2009. Det er første gang NRK tar på seg dette store evenementet.

Emneord: Priser, Musikk, Musikkvitenskap, Internasjonalisering Av Lars Hoff
Publisert 15. okt. 2007 15:32 - Sist endret 10. des. 2008 15:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere