UiO-idé premiert med DnB NORs innovasjonspris 2007

Ny teknologi for rensing av Omega 3 vant i går regionfinalen for Oslo og Akershus under kåringen av DnB NORs innovasjonspris 2007. Teknologien eies av selskapet Omegatri AS og er bygget på en idé fra professor Jo Klaveness og førsteamanuensis Pål Rongved ved Universitetet i Oslo, utviklet i samarbeid med Birkeland Innovasjon.

VINNAR: Førsteamanuensis Pål Rognved har saman med professor Jo Klaveness fått DnB/NORs innovasjonspris for Oslo/Akershus for ny teknologi for rensing av Omega 3.
Foto: Lars Hoff

- Omegatris teknologi er unik og vi har basert selskapet på en forretningsmodell som er både realistisk og gjennomførbar. Det er hyggelig å få en ekstern bekreftelse på dette, sier Kristin Sandereid, daglig leder i Omegatri AS i ei pressemelding fra Birkeland Innovasjon.

Omegatri AS utvikler en ny, kostnadseffektiv metode for rensing av marine oljer som fjerner kolesterol og miljøgifter. Metoden fremstiller Omega 3 i form av et vannløselig lukt- og smakfritt pulver.

- Våre produkter er frie for miljøgifter og tas lettere opp av kroppen. Sannsynligvis har de også lengre holdbarhet enn dagens Omega 3 produkter. Teknologien øker Omega 3 fettsyrers anvendelsesområder innenfor markeder som functional food- og helsekost, uttaler Sandereid.

Birkeland Innovasjon AS er technology transfer office for Universitetet i Oslo. Virksomheten er blant annet ansvarlig for patentering og kommersialisering av forskningsresultater fra universitetet.

- Seieren viser at forskning utført ved UiO kan ha stort innovasjons- og markedspotensial og at UiO gjennom Birkeland Innovasjon AS evner å tilrettelegge for videreutvikling av dette potensialet, avslutter Frank Larsen, administrerende direktør, Birkeland Innovasjon.

Omegatri er blant flere prosjekter som presenteres under Birkeland Innovasjonsdag fredag 14. september.

Emneord: Forskningsparken, Birkeland Innovasjon
Publisert 5. sep. 2007 14:07 - Sist endret 10. des. 2008 16:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere