Norge gir stipend til norske og sørafrikanske forskere

Norge finansierer fire stipend innen norsk og sørafrikansk kjønnsforskning. Stipendet, som skal deles ut til to forskere fra Norge og to fra Sør-Afrika, utlyses i løpet av 2007. Dette ble klart i forbindelse med besøket av den sørafrikanske utdanningsministeren Naledi Pandor denne uken. Sist fredag deltok hun og kunnskapsminister Øystein Djupedal under åpningen av Oslo Celebrations.

FORSKNINGSSTIPEND: Norge gir stipend til to norske og to sørafrikanske forskere. Bildet er fra Western Cape-provinsen i Sør-Afrika.
Foto: Trine Nickelsen

- Sør-Afrika har gjort svært store fremskritt innen høyere utdanning og forskning, og har opparbeidet erfaringer og kompetanse som er viktig for Norge. Etter mitt møte med Mrs. Pandor er jeg sikker på at vi får en god kunnskapsutveksling mellom de to landene også i fremtiden, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i ei pressemelding.

Stipendet baserer seg på at forskerne skal besøke det andre landet i faglig øyemed. Nyheten om stipendet ble sluppet under kunnskapsminister Øystein Djupedals tale til åpningen av Oslo Celebrations ved UiO i dag. Oslo Celebrations er en markering som skal gå over flere uker for å feire 10-årsjubileet for det akademisk samarbeidet mellom Norge og Sør-Afrika.

Den sørafrikanske utdanningsministeren understrekte i sin tale hvor viktig et samarbeid med norske akademiske institusjoner har vært og er for Sør-Afrika.

Emneord: Internasjonalisering, Sør-Afrika
Publisert 30. aug. 2007 13:47 - Sist endret 10. des. 2008 15:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere