1,2 millioner til utgraving av rovøgler på Svalbard

Kunnskapsdepartementet og Forskningsrådet bidrar sammen med 1,2 millioner kroner, slik at utgraving av skjeletter av rovøgler på Svalbard kan holde fram i 2007. - Utgravingen og forskningsformidlingen av dette prosjektet kan bidra til at flere barn og unge velger realfag, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

UTGRAVING: Naturhistorisk museum får 1,2 millioner kroner for å grave frem flere rovøgler på Svalbard.

Det var i fjor høst at utgravinger på Svalbard avdekket skjeletter av et av verdens største rovdyr, Pliosaurus. Det mest unike med oppdagelsen er at man trolig har funnet det første komplette skjelettet av dette dyret. Pliosaurus er en av de aller største rovøglene som noen gang har levd.

Prosjektet ledes av Jørn Hurum, førsteamanuensis ved Natur-historisk museum, Universitet i Oslo. Det var utgravinger på Svalbard i både 2004 og 2006. Nå bidrar Kunnskapsdepartementet og Forskningsrådet til at utgravingsarbeidet av de best bevarte skjelettene kan videreføres.

- Historien om rovøglen på Svalbard er et glimrende eksempel på hvordan naturvitenskap anrettet på den riktige måten kan trigge nysgjerrigheten og begeistringen, sa Djupedal da han bekjentgjorde bevilgningen på 1,2 millioner kroner til prosjektet på Realfagskonferansen 2007 i Tromsø i dag.

- Realfag er spennende, men realfag er også nødvendig. For vi trenger kompetanse i næringslivet, men ikke bare for å sikre velferd eller verdiskaping. Det er mange mysterier i hverdagen vi voksne har sluttet å undre oss over, men som er glimrende utgangspunkt for læringssituasjoner for barn og unge. Det må vi utnytte, sa kunnskapsministeren.

Emneord: Museene, Naturfag
Publisert 6. feb. 2007 15:48 - Sist endret 10. des. 2008 14:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere