Sudbø mister trolig sin doktorgrad i dag

Lege og tannlege Jon Sudbø vil etter alt å dømme bli fratatt sin medisinske doktorgrad på møtet i fakultetsstyret for Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo tirsdag ettermiddag, melder ntb.

RADIUMHOSPITALET: Jon Sudbø arbeidet som overlege og forsker ved Radiumhospitalet da han ble avslørt for å ha forfalsket data i forskningsarbeidet sitt.
Foto: Ståle Skogstad

- Innstillingen til vedtak går ut på at han blir fratatt doktorgraden, sier styreleder Stein A. Evensen, som er dekan ved Det medisinske fakultet.
Noe lignende har aldri skjedd før, og Universitetet i Oslo har dermed måttet ta stilling til hvilke prosedyrer man skal følge.

- Universitetet har ønsket at fakultetsstyret skal avgjøre saken, men vårt vedtak kan ankes til universitetsstyret, sier Evensen til NTB.

Begrunnelsen for å underkjenne Sudbøs doktorgrad er at store deler av avhandlingen er basert på feilaktige og manipulerte data.

Jon Sudbø har trukket klagen over vedtaket i Statens helsetilsyn som fratar ham retten til å praktisere som lege og tannlege, opplyser informasjonssjef Nina Vedholm i Statens helsetilsyn til NTB.

Emneord: Etikk, Forskning
Publisert 19. des. 2006 11:36 - Sist endret 10. des. 2008 15:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere