Trine Syvertsen: - Overveldet og glad for et klart mandat

Trine Syvertsen vant en klar seier i dekanvalget 7. november på Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo og blir dermed den første kvinnelige dekanen på HF. - Det var på tide at HF fikk en kvinne som dekan, sier hun.

FØRSTE KVINNE: - Jeg er overveldet og glad for at vi har fått et klart mandat, sier nyvalgt HF-dekan, Trine Syvertsen. HFs første kvinnelige dekan vil åpne fakultetet for verden og gi mer innsyn.
Foto: Ståle Skogstad

Sittende forskningsdekan Trine Syvertsen vant dekanvalget på Det humanistiske fakultet tirsdag 7. november, med 327 stemmer mot Øivind Andersens 244 stemmer. Etter vekting av stemmene har Syvertsen fått over 54 prosents oppslutning. Ny forskningsdekan blir professor Mette Halskov Hansen (IKOS), mens førsteamanuensis Gro Bjørnerud Mo (ILOS) blir ny studiedekan.

Lettet over valgresultatet

- Jeg er overveldet og glad for at vi har fått et klart mandat. Vi har et klart flertall bak oss i begge ansattegruppene, og blant studentene ble det uavgjort. Det betyr at vi har ingen grupper imot oss, og det er veldig bra, sier en tydelig lettet Trine Syvertsen. Hun er litt sliten etter en lang valgvake og feiring til ut i de små timer. Også den lange valgkampen har tatt på. Den fikk fram både det verste og det beste på fakultetet, synes hun.

- Det ble mye polarisering og sterk personfokusering, som har vært slitsomt til tider. Samtidig er det kommet fram mange nye stemmer og grupperinger på fakultetet, ikke minst takket være debattforumet på nettet. Det viser at mange er opptatt av HFs fremtid.

- På tide med en kvinne som HF-dekan

- Du er den første kvinnelige dekanen på HF. Er det en stor dag for likestillingen på UiO?

- Ja, det var på tide at HF fikk en kvinne som dekan. Det er generelt sett viktig at kvinner tør å stille til utsatte posisjoner - og viktig at de vinner. Vi vil være en aktiv medspiller for likestillingsarbeidet på UiO.

- Blir det en reformpause på HF nå?

- Tiden er nå kommet for justeringer i forhold til studiereformen. Også omorganiseringen til større institutter trenger en konsolideringsfase.

Vil åpne fakultetet for verden

- Har du en programerklæring for ditt dekanat?

- HF er et fantastisk fakultet som både UiO og verden bør høre og se mer til. Vi vil ha mer innsyn og åpenhet, mer gjennomsiktighet og tydelighet. Vi vil at flere på fakultetet skal involveres i de faglige beslutningene, slik at veien til ledelsen ikke blir så lang. Samtidig vil vi åpne fakultetet for verden og tillate mer offentlig innsyn, sier den nyvalgte HF-dekanen.

Emneord: Universitetspolitikk, Fakultetene, Dekanvalg Av Lars Hoff
Publisert 8. nov. 2006 17:12 - Sist endret 10. des. 2008 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere