Erna Solberg: - Må legitimere forskningsmilliardene overfor velgerne

- Vi er kommet hit til Universitetet i Oslo for å få vite mer om den forskningen som drives her. Overfor våre velgere har vi nemlig behov for å legitimere at vi går inn for å bruke så mye penger på forskning som det vi gjør, sa Høyre-leder Erna Solberg til Uniforum under sitt besøk på UiO i dag.

HØYRE PÅ BLINDERN: Erna Solberg og Ine Marie Eriksen Søreide avla, sammen med resten av Høyres stortingsgruppe, UiO besøk i dag.
Foto: Trine Nickelsen

Det var ikke bare lederen selv, Erna Solberg, som tilbragte dagen på UiO i dag, men også alle de andre i Høyres stortingsgruppe. Solberg mener det er viktig å lytte til forskerne når politikken skal utformes.

- Vi ønsker å etablere kontakter med de fremste fagmiljøene her på UiO for i større grad å kunne basere vår politikk på kunnskaper disse sitter inne med, påpekte Solberg.
UiO er ikke alene om å få besøk av toppolitikere på borgerlig side:
- Vi er rett og slett på turné rundt om på landets universiteter, opplyste Ine Marie Eriksen Søreide, leder av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.
- Det er viktig for oss at hele stortingsgruppen vår er med, slik at alle våre politikeres fagområder og interesser er representert, sa hun.

Av Trine Nickelsen
Publisert 6. nov. 2006 14:23 - Sist endret 10. des. 2008 14:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere