Ciens-senteret er åpnet

Det nye Ciens-senteret på Forskningsparken ble i dag, torsdag 9. november, åpnet av kronprins Haakon Magnus. Målet med forskningssenteret er å bygge opp tverrfaglig samarbeid og kunnskap for å løse de alvorlige miljø og klimaproblemene verden står ovenfor.

ÅPNET CIENS: F.v. statssekretær Henriette Westhrin i Miljøverndepartementet,, rektor Geir Ellingsrud, NIBR-direktør Jon Naustdalslid, kronprins Haakon og adm dir. Svenning Torp i Forskningsparken.
Foto: Yngve Vogt

Den akademiske eliten var til stede da det nye Ciens-senteret i Forskningsparken ble åpnet av kronpris Haakon Magnus i dag.

Ciens-senteret er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo, Cicero Senter for klimaforskning, forskningsavdelingen ved Meteorologisk institutt, Norsk institutt for by- og regionforskning, Norsk institutt for luftforskning, Norsk institutt for naturforskning, Norsk institutt for vannforskning, Transportøkonomisk institutt og Norges vassdrags og energidirektorat. Senteret vil huse vel 500 medarbeidere.

Målet med forskningssenteret er å bygge opp tverrfaglig samarbeid og kunnskap for å løse de alvorlige miljø og klimaproblemene verden står ovenfor.

Statssekretær Henriette Westhrin (SV) fra Miljøverndepartementet sa at åpningen av Ciens-senteret var en stor og viktig dag for norsk miljøforskning.

- Jeg er sikker på at huset blir en viktig premissleverandør for norsk miljøpolitikk fremover. Vi kan aldri få nok kunnskap. Det vil stadig dukke opp nye problemer. Det er en av årsakene til at vi trenger Ciens. Jeg vil derfor gratulere alle som har flyttet inn i et nytt hus og som er opptatt av miljøutfordringer, sa Henriette Westhrin.

Varaordfører Svein Kristiansen ( Frp) i Oslo sa at Ciens-senteret er viktig for hele Norge.

- Med Ciens blir Oslo et internasjonalt tyngdepunkt for miljøkunnskap.

Rektor Geir Ellingsrud ved Universitetet i Oslo påpekte at Universitetet i Oslo har store forventninger om tett samarbeid med Ciens. Han sa at dette samarbeidet kan føre til flere tiltak som kan løse miljøproblemene.

Emneord: Forskning, Miljøforskning Av Yngve Vogt
Publisert 9. nov. 2006 16:27 - Sist endret 10. des. 2008 14:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere