Trygve Wyller blir ny TF-dekan

Prodekan Trygve Wyller vant valget og blir ny dekan for Det teologiske fakultet ved UiO, med 86 stemmer mot Halvor Moxnes' 61 stemmer. Blant de fast vitenskapelige ansatte fikk Wyller 11 og Moxnes 6 stemmer. Også blant studentene og de teknisk-administrative ansatte var det et klart flertall for Wyller. Det er første gang det er blitt ført valgkamp om vervet som TF-dekan.

NY TF-DEKAN: - Det er en veldig hyggelig tillitserklæring at flertallet er så klart, sier nyvalgt dekan for Det teologiske fakultet, Trygve Wyller.
Foto: Ola Sæther

- Jeg er fornøyd, men også litt matt etter valgkampen. Det er en veldig hyggelig tillitserklæring at flertallet er så klart, sier Trygve Wyller på telefon til Uniforum. Når stemmene vektes, har Wyller fått to tredjedels flertall. Prodekan blir Aud V. Tønnessen.

- Hva ser du på som din største utfordring som dekan for TF?

- Min første utfordring blir å samle fakultetet etter endt valgkamp. Jeg ønsker å være en dekan for hele fakultetet. Den mer langsiktige utfordringen blir å videreføre TFs rolle på universitetet, i samfunnet og i kirken som et tydelig, aktivt og kvalitetsfokusert fakultet. TF er jo et lite fakultet med både svært store ambisjoner og forventinger rettet mot seg. Det er også store utfordringer på budsjettsiden, svarer Wyller.

- Hva skiller deg fra din forgjenger, nåværende dekan Helge Kvanvig?

- Jeg har lært svært mye av Kvanvig. Jeg har nok en annen lederstil, men det skyldes nok først og fremst at vi har gjort ulike erfaringer. Jeg vil som Kvanvig legge stor vekt på at TFs stemme høres på universitetet og i samfunnet.

- Uansett om kirke og stat skilles eller ei, vil jeg føre videre TFs bredde i studietilbudet utover profesjonsstudiet, altså presteutdanningen, avslutter Wyller, som tilføyer at han også vil tilstrebe et fortsatt godt forhold til Menighetsfakultetet.

Emneord: Teologi, Dekanvalg, Fakultetene Av Lars Hoff
Publisert 18. okt. 2006 11:36 - Sist endret 10. des. 2008 15:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere