UiO samarbeider med Bondeviks fredssenter

Oslosenteret for fred og menneskerettigheter har inngått en avtale med masterprogrammet "Peace and Conflict Studies" ved Universitetet i Oslo, Fra våren 2007 skal mastergradsstudenter få anledning til å arbeide ved Oslosenteret i konkrete prosjekter. Arbeidet skal tilrettelegges slik at dette kan danne utgangspunkt for en masteroppgave, skriver UiO i en pressemelding.

SAMARBEID: UiO skal samarbeide med Oslosenteret for fred og menneskerettigheter. Bildet viser senterets stifter Kjell Magne Bondevik da han mottok Makt- og demokratiutredningen fra Øyvind Østerud.
Foto: Ola Sæther

-Denne avtalen vil gjøre det mulig for våre studenter å få arbeide med sine masteroppgaver i et spennende og lærerikt miljø. Vi er glad for avtalen med Oslosenteret og håper dette vil gjøre vårt masterprogram i Peace and Conflict Studies enda mer spennende, sier førsteamanuensis Anne Julie Semb ved Institutt for statsvitenskap.

Oslosenteret er etablert av tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Stortingspresident Thorbjørn Jagland er styreleder og tidligere statsråd og stortingsrepresentant Einar Steensnæs er direktør. "Peace and Conflict studies" er et toårig og flerfaglig masterprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Det undervises på engelsk. Det inneholder komponenter knyttet til statsvitenskap, sosiologi, antropologi, religion, psykologi, jus og historie.

Avtalen gir studenter som får adgang til Oslosenteret arbeidsoppgaver knyttet til senterets ordinære virksomhet, eksempelvis innhenting av statistikk, bakgrunnsinformasjon og analyser av politiske, humanitære og menneskerettslige forhold.

Masterstudentene vil kunne skrive rapporter, delta i møter og følge opp konkrete prosjektoppdrag. De skal arbeide ulønnet ved Oslosenteret og deres medvirkning skal kunne anvendes i mastergradsoppgaver. Det er mastergradsprogrammet som er faglig ansvarlig for studentenes arbeid med masteroppgaven. Det avtales før hvert semester hvor mange studenter som skal kunne arbeide ved Oslosenteret.

- Oslosenteret er glade for å kunne innlede et samarbeid med universitet i Oslo. Vi håper at dette samarbeidet skal være til gjensidig nytte og ser med forventning frem til å få mastergradsstudentene inn i vårt miljø, sier direktør Einar Steensnæs.

Emneord: Undervisning, Internasjonalisering, Statsvitenskap
Publisert 15. aug. 2006 09:48 - Sist endret 10. des. 2008 16:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere