Kristian Ottosen er død

Motstandsmannen og tidligere SiO-direktør Kristian Ottosen døde 1. juni, 85 år gammel. Ottosen døde i dag etter noen måneders sykdom, opplyste hans nevø Stein Ottosen til bt.no, nettavisen til Bergens Tidende.

Kristian Ottosen er kjent som motstandsmann fra den annen verdenskrig. Ved Universitetet i Oslo er Kristian Ottosen også kjent for sin innsats for studentvelferd. Han ble ansatt som leder for Studentsamskipnaden i Oslo i 1950 og satt i stillingen til 1979. Som direktør for SiO, bidro han blant annet til oppbyggingen av studentbyer. Han var også en aktiv pådriver i etableringen av Statens lånekasse.

Kristian Ottosenprisen

I forbindelse med hans 70-årsdag 15. januar 1991, opprettet Studentsamskipnaden i Oslo et fond for å hedre hans innsats for studentvelferd gjennom 30 år. Deler av avkastningen går til en årlig pris som tildeles en person eller gruppe som har utmerket seg gjennom innsats for å bedre studentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle vilkår. Prisen som deles ut i august, er i år på 60 000 kroner.

Motstandsmannen Kristian Ottosen

Kristian Ottosen vokste opp i Bergen hvor han under krigen sluttet seg til motstandsgruppen Theta. I juni 1942 ble han arrestert av Gestapo og tilbrakte resten av krigen i tysk fangenskap. Kristian Ottosen skrev mange bøker om nordmenn i tyske konsentrasjonsleirer. Sin egen beretning om motstandskampen og fangenskapet fortalte han i Motstand, fangenskap og frihet(2005).

Av Grethe Tidemann
Publisert 1. juni 2006 18:07 - Sist endret 10. des. 2008 15:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere