Professorforeningen blir Akademisk forum

Professorforeningen skal få nytt navn og nye statutter. - Alle i faste vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Oslo skal kunne bli medlemmer, og det er derfor naturlig å skifte navn til Akademisk forum, uttaler formann Knut Bjørlykke. Kvalitetsreformen står i fokus på det første møtet til Akademisk forum.

KVALITETSREFORMEN - ERFARINGER OG KONSEKVENSER: - 24. april arrangerer foreningen debattmøte for alle universitetsansatte i Georg Sverdrups hus, opplyser formann Knut Bjørlykke.

Et forslag om at Professorforeningen skal få nytt navn og nye statutter skal legges fram på foreningens generalforsamling 24. april. Blir forslaget vedtatt, innebærer dette et navneskifte til Akademisk forum.

Gratis medlemsskap

- Foreningen skal være et forum for akademisk debatt på tvers av fag og fakulteter. Vi vil forsøke å bidra til at universitetslærere får en litt større følelse av tilhørighet til Universitetet i Oslo og ikke bare til sitt eget fagmiljø, opplyser Knut Bjørlykke. Han overtok formannsvervet i foreningen etter Vigdis Ystad 27. februar i år. Bjørlykke forteller at medlemsskapet foreløpig skal være gratis.

Debatt om Kvalitetsreformen

Professorforeningen vil, om generalforsamlingen vedtar forslaget, holde sitt første møte som Akademisk forum mandag 24. april kl. 17.00 i Klubben i Georg Sverdrups hus. Bjørlykke forteller at temaet for møtet er Kvalitetsreformen - Erfaringer til nå og konsekvenser for
undervisning og forskning ved Universitetet i Oslo
. Filosofiprofessor Olav Gjelsvik, studiedekan ved Det humanistiske fakultet Tor Egil Førland, dekanen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Knut Fægri og instituttbestyrer ved Kjemisk institutt Tyger Greibrokk er invitert til å holde innlegg.

Knut Bjørlykke understreker at møtet er åpent for alle universitetsansatte, både medlemmer og ikke-medlemmer.
- Jeg håper på en engasjerende debatt om et tema som berører svært mange, sier han.

Av Grethe Tidemann
Publisert 18. apr. 2006 10:21 - Sist endret 10. des. 2008 15:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere