Pris for oppgave om selvskading

Hjelpeapparatet oppfatter ofte selvskadende kvinner som utydelige og hjelpeløse. Deres egen innsikt i og forståelse av selvskading blir ikke etterspurt. Anita Moe har intervjuet en gruppe kvinner om deres opplevelser av selvskading. For dette vant hun prisen for fremragende kvinne- og kjønnsforskning i 2005 ved Universitetet i Oslo, melder nettstedet Kilden.

FØRSTEPREMIE: Anita Moe fikk førstepremie med oppgaven "Å sette arr på det" under SKKs tradisjonelle hovedfagskonkurranse i år. (Foto: Nina Heilmann, SKK)

Det tradisjonelle nyttårsselskapet ble nylig avholdt ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning på Universitetet i Oslo. Der utdeles den årlige prisen til en høyeregradsstudent som har utmerket seg spesielt gjennom sin hoved- eller mastergradsoppgave. Og i år vant Anita Moe med oppgaven "Å sette arr på det" - kvinners opplevelse av den selvskadende prosessen, som ble levert på Psykologisk institutt i 2005.

I 2003 startet Anita Moe på psykologistudiet etter avlagt hovedfagseksamen i engelsk litteratur. Hun hadde skrevet hovedoppgave om kvinners litterære uttrykksbehov og uttrykksmåter under ekstremt begrensende forhold. Dette gjorde at hun fattet interesse for kvinner som er pasienter i psykologisk behandling fordi de påfører seg selv skader - ikke med den hensikt å dø, men for å sette merke på seg selv. Anita Moes mål med hovedfagstudiet i psykologi ble å utvikle en allmennpsykologisk forståelse av prosessen fram til det selvpåførte arret. Og metoden var personlige intervjuer med kvinner som skader seg sjøl.

Emneord: Kvinne- og kjønnsforskning
Publisert 23. jan. 2006 13:55 - Sist endret 10. des. 2008 15:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere