September - Side 2

Publisert 7. sep. 2005 14:04

- Tanken er at eit bygg for kjemi, bioteknologi og molekylærmedisin i Gaustadbekkdalen bør kunna stå klart til UiOs 200-årsjubileum i 2011. I eit slikt bygg for Life Sciences skal toppforskarar frå alle desse miljøa koma saman, seier prorektor Anne-Brit Kolstø til Uniforum. Universitetsstyret skal ta stilling til planane i november.

Publisert 7. sep. 2005 10:48

Medisinprofessor Lars Walløe er utnemnd til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden. Walløe får denne heideren både på grunn av forskinga si og på grunn av dei offentlege verva han har hatt. - Det er fint å bli sett pris på for noko som eg heile tida har tykt det har vore morosamt å driva på med, sa Lars Walløe då han fekk utdelt ordenen i Vitskapsakademiet onsdag 31. august.

Publisert 6. sep. 2005 14:20

- Politikarane må snart bestemma kor stort Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen skal bli. Alle kan ikkje ta statsvitskap ved desse universiteta. Det sa leiar for Stortingets utdannings- og forskingskomité, Rolv Reikvam (SV) i ein debatt i Chateau Neuf måndag 5. september.

Publisert 2. sep. 2005 13:53

- Det er ved å være et forskningsuniversitet som er med i front av den internasjonale utviklingen og interessert i samfunnet rundt oss at vi best kan gi verdifulle impulser til annen virksomhet, poengterte rektor Arild Underdal i sin tale under årsmarkeringen til Universitetet i Oslo fredag 2. september. Det går fram av ei pressemelding fra UiO.

Publisert 1. sep. 2005 17:17

Kakefest, populærforelesninger, seremonier, hagefest, æresdoktorkreeringer og prisutdelinger. Det er duket for årsfest ved Universitetet i Oslo. Fredag 2. september fyller Norges eldste universitet 194 år og tildeler æresdoktorater til blant andre Gro Harlem Brundtland, Per Olov Enquist og nobelprisvinnerne Peter Agre og Ben R. Mottelson, skriver UiO i ei pressemelding.