Norges eldste universitet fyller 194 år

Kakefest, populærforelesninger, seremonier, hagefest, æresdoktorkreeringer og prisutdelinger. Det er duket for årsfest ved Universitetet i Oslo. Fredag 2. september fyller Norges eldste universitet 194 år og tildeler æresdoktorater til blant andre Gro Harlem Brundtland, Per Olov Enquist og nobelprisvinnerne Peter Agre og Ben R. Mottelson, skriver UiO i ei pressemelding.

ÆRESDOKTOR: Gro Harlem Brundtland utnevnes til æresdoktor ved UiO fredag 2. september.

Når UiO inviterer til bursdagsfest blir det næring for både hodet, hjertet og magen!

Knut Jørgen Røed Ødegaard tar tilhørerne med på en reise gjennom merkelige fenomener fra det nære verdensrom og til de aller fjerneste områdene som er sett. Deretter inviteres publikum med til et foredrag utformet som et interaktivt TV-program. Foredraget tar for seg utviklingen av et nytt TV-fenomen, SMS-TV. Forelesningene er åpne for alle og finner sted kl 1015 i Aud. 1 i Georg Sverdrups hus på Blindern.

Til muntre toner fra studentorkesteret Biørneblæs blir det prisutdelinger, bursdagssang og kakefest på Frederikkeplassen fra klokken 1200.

Elisabeth Oxfeldt tar publikum med til Den eventyrlige H.C. Andersen i Gamle festsal i Karl Johansgate 47 kl 1300. Forelesningen er åpen for alle.

Den tradisjonsrike og høytidelige seremonien i Universitetets aula starter kl 1400. Her blir det taler, kultur, æresdoktorkreeringer og flere prisutdelinger med påfølgende mottakelse i Universitetshagen.

Emneord: Årsfesten
Publisert 1. sep. 2005 17:17 - Sist endret 10. des. 2008 15:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere