Hjernen er ikke alene på UiO

- Vil du studere ved Universitetet i Oslo?
- Hjerne for meg!

Hjernen er valgt som gjennomgangsmelodi på UiOs rekrutteringssider på nett.
Foto: Hanne Buxrud

Slik skal det lyde heretter, i hvert fall om landets største utdanningsinstitusjon får det som den vil. For UiO er opptatt av å trekke til seg flest mulig av de beste blant de unge som har tanke om å studere.

Ansiktsløfting

Nå har de såkalte rekrutteringssidene på UiOs nettsted gjennomgått en solid ansiktsløftning. Den menneskelige hjernen skal heretter "selge" universitetet til potensielle studenter.
- Vi ønsket oss en mer helhetlig profil. Derfor har vi funnet fram til en felles illustrering av rekrutteringssidene våre på nettet. Fordi vi er en kunnskapsbedrift, falt det seg naturlig å bruke hjernen vår som et "symbol", sier Ann Elin Brattebø Andersen, tidligere web-koordinator i Studie- og forskningsadministrativ avdeling.
Fram til nå har rekrutteringssidene vært preget av masse tekst og mange lenker inne i teksten. - Vi vil ha mer ro i lesingen, og har derfor valgt å samle lenkene i en kolonne for seg til høyre på sidene.

Godt tegn

Siden de nye sidene ble publisert 29. november, har de ansvarlige ikke mottatt reaksjoner på de endringene som er gjort.
- Vi som holder på med UiOs nettsider får raskt kjeft når vi forandrer på noe, konstaterer Brattebø Andersen, og får støtte av kollega, webjournalist Torstein Helleve: - Suksessen på nettet regner vi i antall negative tilbakemeldinger. Denne gangen har vi ikke hørt noe. Det tar vi som et godt tegn!

Emneord: Studentsaker Av Trine Nickelsen
Publisert 12. des. 2001 11:58 - Sist endret 10. des. 2008 15:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere