FNs generalsekretær til Blindern

FNs generalsekretær Kofi Annan kommer til Blindern mandag 20. august for å delta på et seminar om globalisering. Det er Annan selv som skal holde hovedtalen under arrangementet.

Kofi Annan vil holde hovedtalen under seminaret på Blindern 20. august (Foto: FN)

Det er i forbindelse med et to dager langt offisielt besøk i Norge fra den 20. til 21. august, at FNs generalsekretær Kofi Annan (63) skal besøke Universitetet i Oslo. Her vil han delta på et seminar om globalisering som arrangeres av universitetsledelsen og Utenriksdepartementets nye Dialogforum for global styring.

Vil ha studenter i tale

- Kofi Annan vil holde hovedtalen under seminaret. Vi har fått bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Thorbjørn Jagland også vil delta under seminaret, sier informasjonsdirektør ved UiO, Helge Kjøllesdal.

Seminaret går av stabelen samme dag som høstsemesteret starter, nemlig mandag 20. august. Det finner sted i Auditorium 1, Georg Sverdrups hus (nye UB) på Blindern.

- Universitetet i Oslo er svært glad for at et av besøkets elementer blir av faglig art. Vi regner med sterk deltakelse av studenter. Vi ønsker særlig å få studenter i tale som på en eller annen måte arbeider med tematikken "globalisering". Vi forventer ellers at mange politikere, diplomater og fagfolk vil være til stede i Georg Sverdrups hus denne dagen, sier Kjøllesdal.

Fottur i Aurlandsdalen

FNs generalsekretær skal under sitt offisielle besøk i landet ha politiske samtaler med statsministeren, utenriksministeren og utviklingsministeren. Han skal ha møter med Stortingets utenrikskomité og stortingspresident. Annan skal også i audiens på Slottet.

Men før de offisielle pliktene har Kofi Annan og hans svenske kone bevilget seg to ukers ferie i Sogn. Ifølge NRK ankommer de to, samt en stab av sikkerhetsfolk, Balestrand den 7. august. Annan skal visstnok ha planer om en fottur i Aurlandsdalen.

FNs generalforsamling ga i juni Kofi Annan fem nye år som FNs generalsekretær. Annan etterfulgte Boutros Boutros-Ghali fra Egypt i 1997.

Emneord: FN Av Trine Nickelsen
Publisert 6. aug. 2001 18:19 - Sist endret 10. des. 2008 15:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere