Levende slanger lokket 40000 til Tøyen

Strålende slange-suksess: Godt over 40000 mennesker har siden mai fått oppleve noen av verdens giftigste skapninger - på Tøyen!

Mange lot seg lokke til Tøyen for å ta i øyesyn noen av verdens farligste slanger.
Foto: Ståle Skogstad

Den 22. juli var siste sjanse for dem som ville oppleve noen av verdens farligste og giftigste slanger på nært hold - sprell levende! Utstillingen som Universitetets naturhistoriske museer og botanisk hage har kunnet by på siden 23. mai, er den største samlingen av levende giftslanger som noen gang har blitt stilt ut i Norge. Utstillingen er bygget opp ved Akvariet i Bergen hvor den ble vist fram til mai i år.

- Dere er fornøyd med besøkstallene?

- Ja! Én uke før utstillingen var slutt, var vi oppe i over 40 000 besøkende. Hva det endelige tallet blir, vet vi ennå ikke, sier en strålende fornøyd informasjonskonsulent, Karin-Brit Schonhowd til Uniforum - på mobiltelefon fra sitt feriested.

- Så nærmere 50 000, da?
- Ikke fullt så mange kanskje, men en god-del-og-førtitusen. Nå har nesten alle ved museet ferie, men i begynnelsen av august skal vi ha tallene klare. Men dette her kan uansett ikke betegnes som annet enn en enorm publikumssuksess. Vi har dessuten hatt stor pågang fra aviser, radio og fjernsyn.

- Og de som tok turen til Tøyen har fått sine forventninger innfridd?
- Jeg må si at publikum har virket svært så fornøyd med det de har fått se og oppleve. Én av våre zoologer var alltid tilstede og kunne svare på publikums spørsmål. Fire torsdags ettermiddager har de som har ønsket det, kunnet se slangene bli matet. Vi har hatt kjemperespons på dette tilbudet. Mange ønsket å være med på dette, og av sikkerhetsmessige hensyn var vi nødt til å dele publikum opp i puljer.

- Hvorfor slik interesse for slanger?
- Ja, si det. Kanskje folk prøver å overvinne en fobi? Det viser seg at veldig mange er nysgjerrige på disse skapningene og synes de er svært fascinerende.

- Er dette den største publikumssuksessen for museet til nå?
- Vel, det er litt vanskelig å si. Utstillingene "Missing Links" og "Dinosaurene lever" trakk masse folk. Men det var store utstillinger plassert i telt utenfor museet. Slangeutstillingen og edderkopputstillingen før den, har et helt annet konsept. Det var utstillinger inne i Zoologisk museum og mye mindre i format. Det er derfor vanskelig å sammenlikne.

- Nå som dere opplever slik lykke med utstillingene deres er dere vel i gang med å planlegge den neste?
- Ja visst er vi det! Vi er i full gang - men hva det blir og hva som skal stilles ut, se det forteller jeg ikke - ennå ...

Emneord: Museene Av Trine Nickelsen
Publisert 25. juli 2001 13:11 - Sist endret 10. des. 2008 15:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere