DEBATT: Ellen Johanne Caesar svarer Atle Grønn

Det humanistiske fakultetet har helt korrekt fulgt økonomireglementets krav til godkjenning. Det går fram av  avdelingdirektør Ellen Johanne Caesars svar på gårsdagens leserinnlegg fra Atle Grønn. 

KORREKT: Avdelingsdirektør Ellen Johanne Caesar mener Det humanistiske fakultet har fulgt regelverket helt korrekt. (Arkivfoto)

Foto: Francesco Saggio/UiO

Professor Atle Grønn deler i et innlegg i Uniforum sine refleksjoner over systemet for refusjoner og det han opplever som manglende tillit i denne forbindelse.

Universitetet er, som alle statlige institusjoner, underlagt Statens lover og regler for håndtering og dokumentasjon av kostnader og utlegg, herunder økonomireglementets krav til godkjenning. Rutinene som er implementert ved Universitetet i Oslo sikrer at vi overholder de lover og regler vi er underlagt, og det er disse rutinene som Humanistisk fakultet helt korrekt har fulgt.

 

• Les også: Jeg har kolleger som i likhet med meg heller betaler av egen lomme enn å bry systemet

 

Emneord: Arbeidsforhold, Økonomi. Universitetspolitikk Av Ellen Johanne Caesar, avdelingsdirektør for økonomi og virksomhetsstyring, UiO
Publisert 19. aug. 2022 11:31 - Sist endra 9. sep. 2022 09:55

Takk for raskt svar! Jeg finner ingen grunn til å bestride fakta eller at regelverket er fulgt. Her er alt på det tørre! Hvis man leser innlegget mitt grundig (eller overflatisk, det skulle holde), vil man skjønne at jeg er mer opptatt av retorikk enn økonomi, jeg er mer opptatt av anekdotiske bevis enn fakta. De anekdotiske bevisene er etter hvert overveldende: kontrollmekanismene hemmer kreativiteten (prof. Holmboes presise reaksjon på mitt innlegg). Fra den russiske sjakkstormesteren Peter Svidler lærte jeg at "målet med det sovjetiske byråkratiet var å skape store problemer for seg selv som man deretter kunne løse på kløktig vis". Ethvert byråkrati vil være en mester i byråkratiets spilleregler. For 200 år siden ville vi sagt at reglene var gudegitte. Om 200 år vil vi si at reglene er AI-gitte. I dag har vi kanskje en liten luke på noen år der mennesket kan påvirke regelverket? Noen høyt oppe har tipset meg om at UiO faktisk har en strategi (?) for implementering av regelverket (jf. "rutinene som er implementert" fra Caesar), så da er spørsmålet om denne implementeringen er til vårt felles beste. Jeg er helt grønn, så hva vet jeg.

Atle Grønn - 19. aug. 2022 12:54

Etter at jeg har fått mange personlige meldinger også fra ledere og byråkrater, skjønner jeg litt mer hva som skjer. Det er ganske morsomt å tenke på: UiO-byråkratiet kjemper ikke primært mot sine ansatte (sånne som meg) men mot andre byråkratier i Staten. Jeg skrev opprinnelig at de snille Skattemyndighetene hadde vært uinteresserte i lille meg, men som en byråkrat skrev til meg: Kanskje Skattemyndighetene eller Riksrevisjonen ruster opp til krig mot UiO. Et clash mellom sånne megabyråkratier - den ultimate maktkamp i Staten - det høres utrolig kult ut :)

Atle Grønn - 20. aug. 2022 10:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere