DEBATT: Ingen internfakturering ved UiO

Noen forslag er det ikke aktuelt å gå videre med, og det gjelder blant annet forslaget om å innføre internfakturering ved UiO, skriver universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

En mann sitter på kontorstolen sin framfor et skrivebord

IGANGSATT: – Noen sparetiltak er allerede igangsatt, blant annet reduksjon i stillinger, mens andre trenger vi å vurdere nøyere, skriver universitetsdirektør Arne Benjaminsen i dette innlegget.

I Uniforums oppslag om internfakturering 5. januar uttrykker NTL skepsis til internfakturering ved UiO. Først og fremst: Det er ikke fattet noen beslutning om at Apollon skal betale for de grafiske tjenestene de mottar fra Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Som Uniforum dekker, går vi i disse dager nøye gjennom alle utgifter og tjenester i LOS. Det er helt nødvendig for å få økonomien i balanse og redusere underskuddet som har akkumulert seg gjennom flere år. Et viktig punkt er å få god oversikt over hvor tjenester leveres, og hvor kostnaden tas. Det må vi gjøre for å få full oversikt over hva vi eventuelt kan redusere av kostnader.

Jeg er helt enig med NTL i at vi er ett UiO. Administrasjonens fremste oppgave, både sentralt og lokalt, er å levere godt til kjernevirksomheten. Da må vi ha god og ryddig økonomistyring, slik at ABE-kuttene vi står midt oppe i ikke går ut over forskningen og utdanningen ved UiO.

I den forbindelse har jeg bedt BDO peke på muligheter og tiltak vi bør vurdere å gjennomføre. Noen sparetiltak er allerede igangsatt, blant annet reduksjon i stillinger, mens andre trenger vi å vurdere nøyere. Noen forslag er det ikke aktuelt å gå videre med, og det gjelder blant annet forslaget om å innføre internfakturering ved UiO.  

 

 

Emneord: Økonomi. Universitetspolitikk, Administrasjon Av universitetsdirektør Arne Benjaminsen
Publisert 5. feb. 2020 14:10 - Sist endra 5. feb. 2020 14:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere