Tilfeldig? Neppe

Da det viste seg at få meldte seg til å holde foredrag, sendte man også ut epost til  70 individer ansatt ved ILS, herunder flere pensjonister. Men den gikk ikke til Sjøberg, skriver pedagogikkprofessor Karl Øyvind Jordell i dette leserinnlegget.

KRITISERER FORKLARING: Pedagogikkprofessor Karl Øyvind Jordell mener bestyrer ved ILS ikke kommer med korrekt informasjon om hvorfor professor emeritus Svein Sjøberg ikke ble invitert til å holde foredrag på Faglig-pedagogisk dag.

Foto: UiO

I siste nummer er der et oppslag om at professor emeritus Svein Sjøberg, som for noen år siden fikk Universitetets formidlingspris, ikke har fått anledning til å holde  innlegg ved den faglig-pedagogiske dagen i november. Bestyrer ved ILS beklager at informasjon om dagen "... ikke har nådd Sjøberg", og forklarer dette med at informasjonen har gått gjennom såkalte forskergrupper - Sjøberg er ikke medlem i en slik gruppe.

Dette er ikke korrekt, for så vidt som det er ufullstendig. Da det viste seg at få meldte seg til å holde foredrag, sendte man også ut epost til  70 individer ansatt ved ILS, herunder flere pensjonister. Men den gikk ikke til Sjøberg. Mot denne bakgrunnen er det mer enn uklart hvorfor dekanen ikke kan gå inn på Sjøbergs sak. At en slik epost gikk ut til mange, kan ikke ha vært ukjent for henne. Uansett er det underlig at man i august ikke kan justere et program for et arrangement i november.

Vi som fra sidelinjen har fulgt med på hvordan Sjøberg er blitt behandlet ved ILS, fordi han ikke slutter uttale seg kritisk om PISA og tilliggende herligheter, som er en viktig del av ILS sin portefølje, kan istemme et sitat fra Hallo i uken: "Tilfeldig? Neppe."

 

Emneord: Arbeidsforhold, pedagogikk, lærerutdanning Av professor i pedagogikk, Karl Øyvind Jordell
Publisert 18. okt. 2016 13:27 - Sist endra 18. okt. 2016 13:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere