UiOs ferieparadis ved sjøen

Riften er stor om de to hyttene til Universitetet i Oslo på Hvaler. UiO-ansatte som aldri har benyttet ferdiestedet, har førsteprioritet i sommerferien.

MED TILGANG TIL SKJÆRGÅRDEN: De to båtene med påhengsmotor til venstre på bildet tilhører Universitetet i Oslo.

Foto: Alv Reidar Dale

Utstyrt med en detaljert og grundig kjørebeskrivelse, bruker vi under to timer fra vi kjører fra Oslo til vi parkerer på UiOs feriested Furufjell på Hvaler. På vei ut av bilen skimter vi fem rådyr som krysser stien bak hytta. Fugle- og dyrelivet er rikt i blandingsskogen og på svabergene på Hvalerøyene.

VED SJØEN: Kjøkkenet og stua i hovedhyttta har utsikt mot sjøen. (Foto: Alv Reidar Dale)

To separate hytter

Eiendommen har ni mål tomt med to hus, en hovedbygning på ca. hundre kvadratmeter med sengeplass til ni og en mindre hytte med plass til to på en dobbel sovesofa.

På hyttene finner vi alt vi trenger for å nyte livet både innendørs og utendørs. Begge hyttene er fullt utstyrt med TV og grill og alt du måtte trenge av kjøkkenutstyr.

Ønsker du å utforske omgivelsene, er mulighetene mange. Det tar under fem minutter å gå til bryggeanlegget hvor hyttene har hver sin båt til fisketurer og sightseeing i skjærgården. Til hyttene hører også flere sykler, som hyttegjestene kan bruke til å utforske småveiene på øyene. Er du klar for tur med en litt større båt, går det rutebåt mellom Hvalerøyene. Fra Skjærhalden går det også båt til Strømstad i Sverige, med panoramautsikt og taxfreebutikk, ifølge reklamen.  Gamlebyen i Fredrikstad er også vel verdt et besøk, om du vil bruke bilen.

LEIEPRISER OG SØKNADSFRISTER

De to hyttene på feriestedet Furufjell på Hvaler kan leies av ansatte ved Universitetet i Oslo hele året. På feriestedets nettside finner du informasjon om hyttene.

Vinterisolert

Formelt er det UiOs feriestiftelse som eier hyttene. Den ble opprettet da UiO kjøpte feriestedet i 1980. Den nå pensjonerte økonomimedarbeideren på Det matematisk-n

aturvitenskapelige fakultet Trond Harr, har vært formann i styret helt siden starten.

– Vi så på flere hytter, blant annet i Valdres, før vi kjøpte Furufjell, forteller Harr.

Den fine beliggenheten, den korte avstanden til Oslo og det faktum at hyttene var både fullt møblert og vinterisolerte, gjorde utslaget. Selv har Trond Harr invitert

venner til nyttårsfeiring på Hvaler.

ROMSLIG STUE: I stua i hovedhytta er det god plass. Pianoet og flatskjermen er ikke kommet med på bildet.

(Foto: Ola Sæther)

Ukeleie i sommerferien

Men det er i sommerhalvåret riften om hyttene er størst. I skolens sommerferie tillater feriestiftelsen kun ukeleie. Da har ansatte som ikke tidligere har feriert på stedet, førsteprioritet. Neste kriterium er ansiennitet.

– Etterspørselen etter sommerukene er så stor at de færreste vil oppleve å få leie om sommeren mer enn en gang i livet, bemerker Harr. Han drømmer om at stiftelsen en gang skal få råd til å kjøpe et sted til, og mener en fjellhytte ville være ideelt.

Også helgene i sommerhalvåret er populære. På ukedagene utenom sommerferien er det lettere å få plass. Hovedhytta egner seg for eksempel godt til mindre møter.

Vi reiste til Hvaler for å holde et lite seminar. Vi kommer gjerne tilbake for å feriere!

KVELDSBAD: Det var fortsatt kaldt i vannet da Uniforum besøkte Hvaler i månedskiftet mai-juni, men noen lot seg likevel friste til et bad på stranda fem minutters gange fra hytta. (Foto: Grethe Tidemann)

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 24. juni 2013 13:01 - Sist endret 25. juni 2013 17:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere