Romfart skal selge naturfagene

Norsk senter for naturfag i opplæringen (Naturfagsenteret), har inngått en samarbeidsavtale med Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM). Målet er tiltak for å styrke kompetansen og motivasjonen for naturfag hos elever og lærere og å øke rekrutteringen til fagene.

Felles målsettinger: Naturfagsenterets leder Anders Isnes og daglig leder ved NAROM, Arne Hjalmar Andersen underskriver en samarbeidsavtale.
Foto: Grethe Tidemann

- Undersøkelser viser at ungdom er interessert i det som skjer utenfor vår verden, påpekte Anders Isnes, leder ved Naturfagsenteret under markeringen i forbindelse med signeringen av samarbeidsavtalen med NAROM 10. februar.

Naturfagsenteret ble opprettet av Utdannings- og forskningsdepartementet våren 2003 som et nasjonalt ressurssenter for naturfagene i opplæring på alle utdanningsnivåer fra barnehage til lærerutdanning. Senteret er plassert ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo og forholder seg til universitetet i administrative spørsmål. Ansvaret for den faglige virksomheten ligger hos departementet.

NAROM ble offisielt åpnet på Andøya 20. oktober 2000 som et nasjonalt senter og skolelaboratorium for alle utdanningsnivåer innenfor romrelatert opplæring. Opplæringen gjennomføres i nært samspill med forskningsaktivitetene ved Andøya Rakettskytefelt, Norges eneste operative romsenter.

Emneord: Naturfag
Publisert 11. feb. 2004 11:40 - Sist endret 10. des. 2008 15:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere