Færre studenter ved UiO

1300 færre studenter har registrert seg ved UiO sammenliknet med i fjor.
- Vi er ikke overrasket, sier studiedirektør Toril Johansson.

MER AV EKTE VARE: - Færre "fiktive" studenter ved UiO.
Foto: Ståle Skogstad

Da fristen for å registrere seg gikk ut den 15. september, hadde 28 500 studenter semesterregistrert seg ved UiO. Det viser tall fra Seksjon for studieadministrasjon. Alle studenter som har registrert seg innen fristen er regnet med. Fortsatt gjenstår folkeuniversitetsstudentene og noen få andre slik at tallene fortsatt vil stige noe.

- Studentallene viser en nedgang på 1300 studenter i forhold til samme tid i fjor. For oss er det ingen overraskelse at studenttallet har sunket. De registreringsrutinene vi har lagt opp til, er rettet mot aktive studenter. Mange har tidligere betalt semesteravgiften bare for å kunne nyte godt av fordelene som studentene har. Nå håper vi at mange av disse er luket ut. Meldinger fra lesesaler, bibliotek og kafeer tyder på at aktiviteten er høy nå ved begynnelsen av semesteret.

Hvem er de?

Johansson forteller at seksjonen nå vil gå i gang med å analysere tallene over registrerte studenter og ordne i kategorier: bachelorstudenter, mastergradstudenter, emnestudenter, hovedfagsstudenter osv.
- Da håper vi å kunne se at antallet som har betalt semesteravgift uten konkrete studieplaner er blitt redusert. Det er de aktive studentene universitetet er til for, understreker studiedirektøren.

Emneord: Studentforhold, Studentsaker Av Trine Nickelsen
Publisert 17. sep. 2003 15:17 - Sist endret 10. des. 2008 14:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere