Kronprinsparet møter etiopisk stipendiat på UiO

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker fredag 16. august Universitetet i Oslo for å møte mastergradsstudent Yordanos Mequanint Tiruneh fra Etiopia. Stipendet hennes er finanisiert av UiOs bryllupsgave til kronprinsparet.

UiOs bryllupspresang til kronprinsparet i fjor var et stipend til en student fra sør. Den kvinnelige studenten Yordanos Mequanint Tiruneh fra Etiopia ble plukket ut som "bryllupsgaven". Hun skal nå begynne på et mastergradstudium over to år i internasjonal helse på Institutt for samfunnmedisin ved Det medisinske fakultet.

Kronprinsparet vil møte Yordanos under et arrangement kl. 12.30 i auditoriet i Frederik Holsts hus som ligger inne på Ullevål sykehus. Der vil kronprinsparet bli spesielt orientert om mastergradsprogrammet og om internasjonaliseringen av Universitetet i Oslo generelt. Yordanos vil fortelle om sin bakgrunn for å ta imot dette stipendet. Det vil bli satt av litt tid for kronprinsparet for en personlig samtale med stipendiaten. Det blir også et kunstnerisk innslag med afrikansk musikk.

Emneord: Internasjonalisering, Internasjonal samfunnshelse
Publisert 16. aug. 2002 09:41 - Sist endret 10. des. 2008 15:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere