Norge og Sør-Afrika samarbeider om forskning

Den sørafrikanske forskningsminister, Dr. Ben Ngubane og statsråd Kristin Clemet undertegnet 29. mai en avtale om forskningssamarbeid mellom Norge og Sør-Afrika.

Sør-Afrikas forskningsminister Dr BS Ngubane har underskrevet en avtale om forskningssamarbeid mellom Sør-Afrika og Norge.
Foto: Martin Toft

Målet med avtalen er å styrke og utvikle et langsiktig samarbeid mellom norske og sørafrikanske institusjoner innenfor høyere utdanning og forskning. I tråd med avtalen er det i år satt i gang et samarbeidsprogram med fokus på prosjektsamarbeid innenfor fagområder som medisin og helse, HIV og AIDS, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og samfunnsforskning, heter det i en pressemelding fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Samarbeidsprogrammet finansieres av NORAD med 30 mill kr. over 4 år. I tillegg bidrar sørafrikanske myndigheter med midler. Søknadsfristen for første utlysning utløp 15. april i år. Om lag 90 søknader er nå til vurdering og i løpet av juni vil det bli avgjort hvem som får støtte.
Norges forskningsråd og National Research Foundation står for den praktiske gjennomføringen av programmet. Tirsdag 28. mai besøkte Sør-Afrikas forskningsminister Dr. Ben Ngubane Universitetet i Oslo. Under en nesten to timer lang rundebordskonferanse kom han i direkte kontakt med en del av forskerne som har søkt om økonomisk støtte fra samarbeidsprogrammet.

Emneord: Sør-Afrika, Afrika
Publisert 30. mai 2002 10:41 - Sist endret 10. des. 2008 15:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere