Simula-senteret innvies torsdag 4. april

Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet innvier torsdag 4. april Simula Research Laboratory (Simula-senteret) på Fornebu. Simula-senteret er oppkalt etter professorene Kristen Nygaards og Ole-Johan Dahls banebrytende objektorienterte programmeringsspråk Simula.

Professorene Kristen Nygaard (bildet) og Ole-Johan Dahl ved UiO fant opp programmeringsspråket Simula som har gitt navn til Simula-senteret på Fornebu.
Foto: Ståle Skogstad

Simula-senteret har nå fullført innflyttingen i den tidligere terminalbygningen på Fornebu, med om lag 60 ansatte forskere pluss hovedfagstudenter. En rekke forskningsprosjekter er igangsatt, og flere av dem vil bli presentert etter statsråd Kristin Clemets åpningsinnlegg torsdag kl 1500, går det fram av en pressemelding fra Simula-senteret.

Simula-senteret driver med grunnleggende langsiktig forskning på utvalgte områder innen informasjonsteknologi. Det eies av de fire universitetene i Norge samt Norsk Regnesentral (NR) og forskningsstiftelsen SINTEF, men har en uavhengig stilling som gjør senteret til en ny konstruksjon i det norske forskningssystemet.

- Grunnforskningsprofilen er ikke til hinder for et nært og godt samarbeid med næringslivet. Vi samarbeider allerede med mer enn 15 bedrifter gjennom våre prosjekter, og alle forskningsprosjekter i Simula-senteret har og skal ha en langsiktig nytteverdi. Simula-senteret er opprettet for å øke den samlede forskningsinnsatsen og kompetanseutviklingen innen informasjonsteknologi i Norge, forteller senterets administrerende direktør Morten Dæhlen.

I tillegg til statsråd Clemet vil den offisielle åpningen førstkommende torsdag bli markert med innlegg av administrerende direktør Christian Hambro i Norges forskningsråd, rektor Arild Underdal ved Universitetet i Oslo og administrerende direktør Morten Dæhlen ved Simula-senteret.

Emneord: Ny informtikkbygning, Forskning, Informatikk
Publisert 2. apr. 2002 11:07 - Sist endret 10. des. 2008 15:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere