Rolig første uke i rektorstolen

Arild Underdal har vært rektor ved UiO i én uke. "Behagelige hvetebrødsdager" synes han det har vært. Nå er rektoren ivrig etter å komme i gang for fullt.

- Den første uka som rektor har vært rolig, men nå drar det seg til, konstaterer Arild Underdal.
Foto: Trine Nickelsen

- Sitter du godt i rektorstolen, Arild Underdal?
- Ja. Meget godt. Det er lenge siden sist. Det var i 1993 at jeg fungerte som rektor da Lucy Smith var syk. Da hadde jeg et kontor som lå godt bortgjemt i det som den gang var hovedarkivets lokaler. Jeg sitter bedre - og mer sentralt - nå.

- Hvordan har den første uka som rektor fortonet seg?
- Riktig bra, må jeg si. Det har vært en rolig uke, jeg vil kalle det behagelige hvetebrødsdager. Men nå drar det seg til. Jeg har nettopp sittet i en to og en halv times samtale med direktøren i Norges forskningsråd, Christian Hambro. Vi har i fellesskap gått igjennom åtte-ti viktige saker som gjelder forholdet mellom UiO og Forskningsrådet.

- Mange nye personer å forholde seg til?
- Ja, det er det. Prorektor Anne-Brit Kolstø og jeg har, ledsaget av universitetsdirektøren, vært rundt i Administrasjonsbygningen og hilst på folk. Vi vil også ut i fagmiljøene for å bli bedre kjent med deres arbeid og problemer.

- Hvordan ser denne uka ut?
- Atskillig travlere. Vi skal ha kollegieseminar på Lysebu 7. og 8. januar. Det blir første gang det nye kollegiet møtes. Det blir en anledning til å snakke uformelt om oppgaver og arbeidsformer. Kollegiet har mange nye medlemmer, og derfor har vi lagt inn orienteringer om noen av de viktigste sakene som kommer. Det jeg for øvrig selv vil bruke mest tid på neste uke, er arbeidet med studiereformen. Både HF og SV skal ha store interne konferanser om saken. Dessuten må vi ta et siste krafttak med SFF-søknadene.

- Det er litt glissent i hyllene her ennå?
- Ja. Kaare var innom sitt gamle kontor i forrige uke. - Det ser deprimerende tomt ut her, sa han. Men akkurat det skal vi nok rette på ganske fort. Kaare og Rolv Mikkel har forresten briefet oss godt. Det er viktig at ikke for mye stopper opp ved et slikt skifte. De har gjort en fin innsats for at vi skal få en god start. Dette går bra!

Emneord: Arild Underdal Av Trine Nickelsen
Publisert 7. jan. 2002 10:24 - Sist endret 10. des. 2008 15:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere