Nytt fra verdensveven

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999


Flere av Universitetet i Oslos bygninger bærer navnene til mer eller mindre kjente personer. Felles for dem alle er at de har bidratt til å gi universitetet vårt den status det har i dag. Den siste i rekken er Georg Sverdrup. Hans navn blir nå for evig og alltid knyttet til det nye Universitetsbiblioteket: Georg Sverdrups hus. Men hvem var egentlig Georg Sverdrup, Helga Eng eller Kristine Bonnevie? Det kan du raskt og enkelt finne ut ved å besøke Essensielle fragmenter (http://www.admin.uio.no/ia/fragmenter/), og vevsiden De som ga bygningene navn (http://www.admin.uio.no/ia/fragmenter/navn.html). En kort oversikt over våre nobelprisvinnere finner du også (http://www.admin.uio.no/ia/fragmenter/forskning.html).

Bruken av mobiltelefon øker fortsatt, og det er sikkert en stor andel blant både studenter og ansatte som allerede har et viss avhengighetsforhold til dette bærbare kommunikasjonsredskapet. Mobiltelefonens bruksmuligheter øker hele tiden i omfang. Og det siste nå er å gjøre en del tjenester tilgjengelig på mobilen via Internett. Disse mobile nettjenestene kan bestå i alt fra å lese din dagsavis, ha et leksikon i lommen eller få en oversikt over flyavganger (http://www.digi.no/digi98.nsf/pub/te19991116073200fse7879911498).

For å få dette til er det utviklet en egen standard som gjør det mulig å overføre fra nettet til din mobiltelefon. WAP (Wireless Application Protocol) er navnet på dette nye systemet (http://www.wapforum.org/). Etter hvert vil nok de fleste nye mobiltelefoner selges med denne teknologien. Det ser derfor ut til at Internetts framtid også blir mobil.

Av webredaktør John Baarli (john.baarli@admin.uio.no)


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999

Publisert 25. nov. 1999 16:15 - Sist endra 1. sep. 2014 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere