- Reglene må endres

Dørum om utkasting av utenlandske forskere:

Justisminister Odd Einar Dørum (bildet) vil forandre reglene for utsending av utenlandske forskere. - Nå utdanner vi folk som andre vestlige land får glede av. Det er uholdbart, sier Dørum. Tidligere i høst ble UiO-forskeren Zhang Zunyi fra Kina sendt ut av Norge etter avlagt dokorgrad. Nå arbeider han i USA.

- Reglene må endres


Villa Grande(Foto: Hanne Buxrud)

Salget av Villa Grande utsatt

- Signaler jeg har fått, tyder på at regjeringen er i strid med seg selv når det gjelder Villa Grande (bildet), og at salget av den unike eiendommen derfor er utsatt, sier prorektor Rolv Mikkel Blakar. - Å etablere Holocaust-senteret i Quislings gamle residens, er en sjanse regjeringen har nå. Den kommer aldri tilbake, understreker han.

Salget av Villa Grande utsatt


en krill(Foto: Kirsten Helgeland)

Forskere på dypt vann

Noen av UiOs forskere beveger seg på dypt vann. - Vi har et fantastisk havforskningsbasseng rett utenfor stuedøra, sier professor i marinbiologi, Stein Kaartvedt. I Oslofjorden finnes det rikelige mengder krill (bildet), og samspillet mellom de 3-4 cm lange rekeliknende dyrene og fisk er et viktig forskningsfelt ved Biologisk institutt. Bli med "Trygve Braarud" på tokt!

Forskere på dypt vann


Innhold:


Oppdatert 25. november av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

 

Publisert 25. nov. 1999 16:19 - Sist endra 1. sep. 2014 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere